Vatan Partisi üyelerinden çağrı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatan Partisi Bilecik İl Örgütü üyeleri Atatürk Parkı önünde hükümete çağrıda bulunurken, İncirlik ve Kürecik üstlerinin TSK’nın kontrolüne geçmesi gerektiğini vurguladılar.

İl Yönetim Kurulu Üyesi Metahan Demir’in partililer adına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ABD ve İsrail uzun zamandır ülkemizin birliğini vatanımızın bütünlüğünü tehdit etmektedir.
Hatırlanacağı üzere 1991’den bu yana İncirlik üstü teröre destek vermektedir. Irak bölünmüş, Barzanistan kurulmuştur. Bu sürede çekiç güç bölücü terör örgütü PKK’ya her türlü yardımı etmiştir.
Bölgede de istikrar bozulmuş, Suriye’de kargaşa başlamıştır.

Bugün herkesin bildiği kan gölü haline gelmiştir.

Biz Vatan Partisi olarak uzun süre bu duruma karşı gelmiş, ABD’nin Suriye’de başlattığı kaos Türkiye’ye de sıçrayacağı dolayısıyla Suriye’nin toprak bütünlüğü Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür demiştik ve ABD emperyalizminin bu planlarını bozmak için İncirlik ABD’ye kapatılsın, PKK’nın siyasi kolu HDP kapatılsın demiştik ve hükümeti uyarmıştık.

Şimdi Irak ve Suriye’deki istikrarsızlık, kaos ve savaş buradaki halkları değil Türkiye’yi de etkilemektedir.
Yine mayıs ayında doruğa çıkan ama 1963’ten beri devam eden Filistin meselesi Siyonist İsrail’in Filistin halkına uyguladığı vatanından atma dolayısıyla işkenceye devam etmektedir.

Çocuk, kadın yaşlı demeden Kudüs’te, Gazze’de ve Golan tepelerinde uyguladığı zulüm kabul edilemez ve sessiz kalınamaz.

İsrail Siyonizminin Filistin’e yaptıkları ABD emperyalizminin PKK’ya ve YPG’ye yardımları sadece Suriye ve Irakla değerlendirilemez. Yine ABD’nin ve İsrail’in mavi vatanımıza ve Kıbrıs Türk Cumhuriyetine karşı Yunanistan’ı kışkırtması ve Yunanistan’da üstler kurması sözde Ermeni soykırımını tanıması, ülkemize karşı tutumlarının ne olduğunu göstermektedir.

Öncelikle belirtelim ki Adana İncirlik üssü bir NATO üssü değildir. ABD’nin bölgeyi istikrarsızlaştırma,ülkeleri bölme, İsrail’i koruma üssüdür. Bunu bütün vatan severler bilirler.

Ayrıca Malatya Kürecik üssü kuruldu. Burası da yukarıdaki saydığımız aynı görevi yapmaktadır.İsrail’i korumakta, Suriye’deki kaosun devamını sağlamaktadır. Bizler Vatan Partisi olarak yıllarca İncirlik ABD’ye kapatılsın, TSK’nın kontrolüne alınsın dedik. Şimdi de aynı şekilde Kürecik üssü de TSK’nın emrine verilmelidir diyoruz. Amerikan askerleri on mil ötedeki memleketlerine gönderilmelidir.

Bugün Filistinlileri savunmak ABD’yi İsrail’i kınamakla, protesto etmekle veya kara gözlükleri takıp basın açıklamaları yapmak değildir. Bugün bölgenin istikrarını savunmak Türkiye’yi savunmaktır ve eylemli cevap vermektir. Bu üslerden derhal ABD askerleri def edilmelidir ve TSK’nın emrine verilmelidir.

Bizler Vatan Partisi olarak mayıs ayında hem İncirlik’te hem de Kürecik üssünde eylemleri yaparak TSK’nın emrine verilmelidir dedik. Şimdi sözümüzü sizlerle paylaşıyoruz. En kısa sürede ilimizde imza masaları açarak sizlerle beraber olacağız.

ÜLKEMİZDE TERÖR ÜSSÜ İSTEMİYORUZ! İNCİRLİK VE KÜRECİK TSK’NIN KONROLÜNE VERİLSİN.

Vatan Partisi üyelerinden çağrı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin