Vali Süleyman Elban’a veda yemeği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Valiler Kararnamesi ile Ağrı Valiliğine atanan Bilecik Valisi Süleyman Elban için veda yemeği verildi.

 

Kentteki bir restoranda verilen veda yemeğinde konuşan Elban, Bilecik’te göreve başladığında buraya hizmet etmek ve elinden geldiğince yaptığı işin hakkını vermek için çaba sarf ettiğini söyledi.

 

Çalışmalarının odağına hep insanı koyduklarına değinen Elban, konuşmasının devamında şöyle konuştu:

“ÇOK BÜYÜK DESTEK GÖRDÜM, HEP BENİ YÜREKLENDİRDİLER”
Çünkü bu ilde bu felsefe doğmuştu. Dolayısıyla bir yıl 3 günlük süre zarfında da bu kurala ve bu ilkeye sürekli riayet ettim, etmeye çalıştım. Bu süre zarfında ilimizdeki tüm kesimlerle siyasilerimizden, iş adamlarımızdan, esnafımızdan, ticaret erbabımızdan, STK’larımızdan, Basınımızdan, tüm vatandaşlarımızdan, basınımızdan ilimizde yaşamayıp aslen Bilecikli olanlardan herkesten ama herkesten çok büyük destek gördüm. Hep beni yüreklendirdiler, hep destek oldular. Kendimi burada hep güçlü hissettim, hiçbir zaman yalnız hissetmedim. Her zaman hepinizle el ele, kol kola olduğumu düşündüm ve böyle de olduğuna inanıyorum. Hakikaten bu ilde kendimi buralı hissettim ve samimi olarak da söyleyebilirim ki ben kendimi hep bir Bilecikli hemşehriniz olarak görüyorum.

 

“YÜREĞİMİN BİR KÖŞESİNDE BİLECİK OLACAK”
Sadece ilk valilik görevi yaptığım yer olarak yada ömrümün bir yıldan biraz fazlasını geçirdiğim bir il olarak değil, kendi öz şehrim ve gönlümün yüreğimin bir parçası olarak Bilecik’i hep hatırlayacağım. Hatırlamanın ötesinde de hiç unutmayacağım zaten. Hep aklımın bir köşesinde, yüreğimin köşesinde Bilecik olacak.

 

“HAKKINIZI BANA HELAL EDİN İNŞALLAH”
Benim için de zor, biraz fazla duygu yoğunluğu içerisindeyim o yüzden bu süre zarfında bana destek olan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Benimle birlikte gecesini gündüzüne katan tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü biz burada eğer birşeyler yapabilmişsek, birşeyler yapmaya çalışmışsak başta yakın çalışma arkadaşlarım olmak üzere tüm arkadaşlarımız ve tüm Bilecik olarak beraber yapmaya, birşeyler üretmeye çalıştık. Onun için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Benim sizlere geçmiş bir hakkım olduğunu düşünmüyorum ama varsa da helal ediyorum, helali hoş olsun sizlerin benim üzerimde çok hakkınız olduğunu düşünüyorum hakkınızı da bana helal edin inşallah.

 

Vali Elban’ın ardından konuşan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise Vali Elban’ın Bilecik’ten önceki görevlerinde edinmiş olduğu tüm tecrübe ve birikimlerini, kişisel diyaloglarını Bilecik için kullandığına ve Bilecik için şartları zorladığına şahit olduğunu belirterek, “Bu anlamda yapmış olduğu ve bırakmış olduğu izler yıllar geçtikten sonra da mutlaka hatırlanacak ve hayırla yad edilecektir. Ümid ediyorum ki sayın valimizle birlikte bütün bürokrat arkadaşlarımızın kendisinin yapmış olduğu projelere bundan sonra da sahip çıkarak aynı şekilde çalışmalarına devam etmesi bizim ümidimizdir. İnşallah bundan sonraki süreçte de sayın valimize sağlık ve sıhhat diliyorum, Ağrı valiliğinde başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de, Siyasi yaşamu boyunca Bilecik’te 11 tane vali ile birlikte çalışma fırsatım olduğuna değinerek şu ifadelere yer verdi:

 


“ANKARAYI ADIM ADIM, KARIŞ KARIŞ GEZİP..”
Ağrı’yı kıskanıyorum. Ağrı’yı yatırımcı, bürokrasiyi bilen, devlet deneyimini ve tecrübesini elinde bulunduran, Ankara’da makam ve mevki ayrımı yapmadan bütün bürokratik kademelere, bakanlıklara ve genel müdürlüklere siyasi rica olmadan bile kendisinin ulaşıp Bilecik’e ne yapabiliriz noktasında çalışmalarına yakınen şahit oldum. Bu çok önemli bir mesele. Ankarayı adım adım, karış karış gezip Bilecik’e hangi noktada katkı sağlanabilir düşüncesiyle hareket ettiği için kendisini yürekten kutluyorum.

 

“ONUNLA DA BİRLİKTE ÇALIŞIRIZ”
Ülke olarak böyle bir bürokratı kazanmanın ve bir başka ile vali olarak gitmesinden mutluluk duyduğumuzu ifade edebilirim ama maalesef Bilecik olarak çok şeyi kaybettiğimizinde farkındayım. İnşallah yeni gelen valimiz de genç, dinamik bir büyükşehir belediyesi genel sekreterliğinden geldiği için Bilecik’in hizmetleri noktasında onunla da birlikte çalışırız. Bugüne kadar Bilecik’e vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı milletin vekili olarak size şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. Allah’ımızın size yar ve yardımcısı olmasını diliyorum.

 

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci ve Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Vali Elban’a çeşitli hediyeler taktim etti.

Yemeğe, Milletvekilleri, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

Vali Süleyman Elban’a veda yemeği
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin