Vali Şentürk’ten “Salgınla Mücadele” Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bilecik’ten İzmir’e gönderilen yardım malzemeleri ile ilgili Valilik bahçesinde düzenlenen törende gazetecilere yaptığı açıklamada koronavirüs salgınıyla mücadeleye ilişkin, “Önlemlerin sıkılaştırılması gibi bir durumla karşı karşıyayız.” dedi.

Bir taraftan ekonomide çarkların devam etmesi, vatandaşın ekonomik faaliyetlerini icra edebilmesi, diğer yandan da tehlikenin boyutuna göre önlemlerin sıkılaştırılması gibi bir durum yaşandığını dile getiren Vali Şentürk, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“CİDDİ BİR VAKA ARTIŞI SÖZ KONUSU”

Maalesef son dönemlerde özellikle bölgemizde Marmara Bölgesi, İstanbul ağırlıklı olmak üzere ilimiz de dahil olmak üzere ciddi bir vaka artışı söz konusu. Bu vakaların kontrol altına alınmasının yolu maske, mesafe, temizlik; bunu çok net olarak ifade etmek lazım.

“ESNAFIMIZA DA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Burada bir ihmal, bize büyük ağır faturalara mal olacaktır. Bu nedenle tabii işletmeleri kapatmak istemiyoruz ama özellikle akşam saatlerinde yani şunu da gördük, sürekli sahada denetimlerdeyiz, ilçelere gidiyoruz merkezde esnafımızı denetliyoruz. Esnafımıza da teşekkür ediyoruz. Çünkü uygulamayı bizzat yerinde görüyoruz.

“ESNAF DEĞİL MÜŞTERİ ÖNLEMİNİ ALMIYOR”

Bizim gördüğümüz tabloda kesinlikle esnaf yüzde 95 önlemini alıyor. Buraya gelen müşteri önlemini almıyor, müşteri geldiğinde o aradaki mesafe ve maske hususunu ihlal ettiğinde ister istemez virüsün bulaştırıcılığı artıyor.

“DENETLEYECEĞİZ”

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla biz de aynı çerçevede umuma açık mahaldeki kafe, lokanta, çay ocağı gibi yerleri denetleyeceğiz. Tabii lokantalarımız paket servisi yapabilecekler ama içeriye müşteri almayacaklar. Aynı uygulamayı biz de hayata geçireceğiz.

Vali Şentürk’ten “Salgınla Mücadele” Açıklaması
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin