Vali Şentürk, “Tedbirin birinci unsuru, sosyal mesafe ve maske”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Halk Eğitim Merkezinde koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında gönüllü kursiyerler, cerrahi maske üretiyor.

Vali Bilal Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyfettin Yıldız ile birlikte Halk Eğitim Merkezinde aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla ”eğitimden üretime” projesi kapsamında başlatılan seferberliğe destek veren kursiyerlerin maske yapımlarını inceledi ve usta öğreticilerden bilgi aldı.

Vali Şentürk, “Kadınlarımız, Kurtuluş savaşında cepheye cephane üretiyordu. Bugün de burada bir illetten kurtuluşa destek vermek amacıyla katkıda bulunuyorlar. Zor zamanlarda birlik ve beraberliği göstermenin bir şekli de budur.” dedi.

Koronavirüs ile mücadelede en önemli hususun sosyal mesafeye uyulması ve özellikle maske kullanılmasının olduğunu ifade eden Vali Şentürk, şunları kaydetti:

”Bulaşıcı virüsten etkilenmemek adına toplu bulunan alanlarda mutlaka maske kullanma zorunluluğu var. Bu noktada devletimiz, Sağlık Bakanlığımız ile Devlet Malzeme Ofisi (DMO) zaman zaman ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere maske gönderiyor. Bizler de zor zamanda insanlarımıza katkımız olsun düşüncesiyle il ve ilçe Halk Eğitim Merkezlerinde, temin ettiğimiz kumaşlarla gönüllü kursiyerlerimizin katılımıyla maske temini noktasında bir alternatif daha oluşturmuş olduk. Acil ihtiyaç olan noktaların yanı sıra, hem işyerlerimize hem de vatandaşlarımıza buradan üretilen maskeleri ulaştırıyoruz. Zor zamanlarda birlik ve beraberliği göstermenin bir şekli de budur. Bu birlikteliği sağlayarak, salgının üstesinden gelme noktasında gayret ediyoruz. İnşallah bu virüsü atlatacağız. Tabi önce tedbir ile olacak. Tedbirin birinci unsuru sosyal mesafe ve maske kullanımı, bu konuda da ilimizde uyum var. Sosyal mesafeyi koruyalım. Bu mücadeleye destek için bir süre daha Evde Kalalım.”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yıldız da sosyal mesafe ve diğer tedbirlere de dikkat ederek, gönüllü kursiyerlerin günlük 2 bin 500 civarında maske üretimi yaptığını bildirdi.

Vali Şentürk, “Tedbirin birinci unsuru, sosyal mesafe ve maske”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin