Vali Nayir, Kariyer sohbetlerinde öğrencilerle buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde eğitim gören ve Kredi Yurtlar Kurumunda kalan erkek öğrencileri, ziyaret etti.

bilecik haberleri

 

Vali Nayir, Bilecik Yurt Müdürü İsmail Şen ve Ertuğrulgazi Erkek Yurdu Müdürü Lütfi Akyüz’ün de katıldığı etkinlikte, üniversite ve mülki idare amiri olarak görev yaptığı yıllarda yaşadığı anılarını anlatarak, üniversite döneminin hayatı anlama ve tanıma fırsatının bulunacağı bir dönem olduğunu kaydetti.

bilecik haberleri

Üniversite döneminin sadece derslere ait olmadığını, olmaması gerektiğini ifade etmeye çalıştıklarını vurgulayan Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Bu dönem içerisinde yalnızca göreviniz kazandığınız üniversiteyi bitirip, diplomayı almak olmamalı. Hayatı ve insanlığı tanımak olmalıdır. Mutlaka farklı kültürlerden bir araya geldiniz. Hayatı tanıma yönünden bir fırsattır. Türkiye’de ve dünyada yaşanan olayları değerlendirmeye tabi tutup, hayatı anlamınız lazım. Geçirilen süreç içerisindeki yaşanan olayları tahlil etme becerinizi bu dönem içerisine koyup, bu dönemden istifade etmelisiniz. Bununda en önemli yolu iyi bir gözlemci olmak. Hayat ‘siyah ve beyaz’dan ibaret değil, gri bölgeleri de var. Bir şeye takılıp kalırsanız, diğerlerini göremezsiniz. Sebepleri araştırırken veya kişileri değerlendirirken ‘ya, ya da’ dan ziyade ‘hem, hem de’ diye bakarsanız, diğer sebepleri de görmek veya diğer özelliklerini de görmeniz mümkün. İnsanları ve olayları değerlendirirken basit bir yaklaşımla ‘ya, ya da’ diye bakmayın, ‘hem hem de’ diye bakın. Bu hayatınıza çok anlam kazandıracaktır. Yoksa bir noktayı takılıp kalıp, o hadiseyi ondan ibaret bilmek, yanlış bir sonuç oluşturur. Hayatı kendiniz anlamaya çalışmadığınız müddetçe, birilerinin güdümüne girip, onların anladığıyla hayatı, anlamaya başlarsınız.”

İnsanlık tarihi boyunca dünya üzerinde iyilerle, kötülerin mücadelesinin bulunduğunu belirten Vali Nayir, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizlerin istediği, dünyada iyilerin hakim olması. İyi ile kötünün ayırımını herkes vicdanıyla yapar. Birileri yaşatmaya çalışıyorsa, onlar iyiliğin temsilcileri, birileri öldürmeye çalışıyorsa onlar kötülerin temsilcileridir. Birileri başkalarının derdiyle dertleniyorsa, onlar iyilerin temsilcileri, birileri yalnızca kendi dertlerini düşünüp, kendi heveslerini tatmine çalışıyorsa, onlar kötülerin temsilcileridir. Bugün güçlünün haklı olduğu bir dünya görüyoruz. Siz ne kadar haklı olursanız olun, ekonomik, sosyal, tarihsel ve kültürel gücü elinizde tutamıyorsanız, güçlü sayılmıyorsunuz. Onun için yeni yetişen gençliğin iyilerin ve kötülerin mücadelesinde iyilerin artması gerekir. Kendi nefsi ve şahsı ihtiyaçlarından öte insanlığın bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapı, çalışma, gayret ve oluşum içerisinde olması gerektiğini düşünmeniz lazım. Sizlerden beklentimiz, iyilerin ve kötülerin mücadelesinde iyilerin sayısını artırmaya yönelik, haklının güçlü olması gerektiği bir dünya anlayışı içerisinde bir şeyler yapabilmek.”

Öğrencilerin sorunlarını dinleyen ve cevaplayan Vali Nayir, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.
bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

 

 

Vali Nayir, Kariyer sohbetlerinde öğrencilerle buluştu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin