Vaka sayısı en çok azalan il Bilecik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 5-11 Haziran’da her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Bilecik’te haftalık vaka sayısında düşüş  yaşanırken en çok düşüş görülen 1. il Bilecik oldu.  100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka 96,99’dan 66,30’a düşerek yüzde 30 oranında düşüş görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, il bazında 100 bin nüfusa karşılık gelen Kovid-19 vaka sayılarına yer vererek, vaka sayılarının düşüş hızının yavaşlamasına karşın azalışının sürdüğünü belirtti.

Vaka sayısı en çok azalan illere ilişkin tablo da paylaşan Koca, “Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta. Vaka sayılarında düşüş devam edecek, aşı ile bağışıklık kazanacağız. Aşı ile bitecek.” ifadelerini kullandı.

Tabloya göre vaka sayısı en çok azalan ilk 5 ilin ardından sırasıyla Afyonkarahisar, Kırıkkale, Bartın, Burdur ve Kilis geldi.

Koca’nın paylaştığı Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, haftalık Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul’da 55,20, Ankara’da 94,87, İzmir’de 32,04 olarak gerçekleşti.

Haftalık verilere göre, 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller Kars, Bolu, Eskişehir, Gümüşhane ve Tokat oldu.

Her 100 bin kişide en az Kovid-19 vakası Hatay, Osmaniye, Adana, Edirne ve Mersin’de görüldü.

Vaka sayısı en çok azalan il Bilecik
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Pandemi başından beri takip ediyorum nezaman düştü denilse pik yapıyor(rehavetten), ne zaman çıktı denilse vakalar düşüyor(herhalde korkudan). Ama şu da gerçek vakalar bitmediği halde insanlar okadar saldı ki birinci sıraya çıkmamız çok sürmez. Ya bir tık dikkat edeceksiniz bu kadar. Sonuçta bu hastalık insanı oldurebiliyor. Ben ailecek başından beri zorda kalmadıkça dışarı çıkmadık. En yakınım birey olmaz diye diye yakalandı hastalığa. Allahtan asılı idi hafif atlattı. Çevrenizde illa bu hastalıktan ölen bi tanıdığınız ağır atlatan yakınlarınız vardır. Be olur Allahrizasi için birazcık dikkat edin ya yoksa bitmeyecek bu hastalık. Ha birde sağlık çalışanlarını düşünün. Veya onların yerine koyun kendinizi.

    Cevapla
Bizi Takip Edin