Üst Geçit Firmasından Başkan Şahine Cevap, “Bu ifadeler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır””

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, çok tartışılacak bir konuyu gündeme taşımıştı.

Bilecik Devlet Hastanesi önündeki üst geçide belediye tarafından ‘Kullanılamaz’ raporu verildiğini ancak bu üst geçide süsleme çalışması yapılması için yaklaşık 1 milyon TL’lik ihale yapıldığını öne sürmüştü.

Belediye Başkanı Şahin üst geçit ile ilgili yaptığı açıklamasına, “İhale bedeli 800 bin+KDV, Ortalama 1 milyonluk iş diyelim, 500 bini baştan 500 bini iş bitiminde ödeniyor. Ben bu işi araştırtıyorum, Türkiye’de bu işi yapan ajans tipi yerlerle görüşüyoruz teklif alıyoruz ve aldığım fiyat bu iş için 140 bin TL. Bu bir tane örnek.” demişti.

“Bu ifadeler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır”

Artil Endüstriyel ve Sanatsal Çözümler Ltd. Şti. yazılı olarak yaptığı açıklamasında,

Eserleri Türkiye’nin pek çok ilinde ve müzesinde sergilenme olan, Türkiye çapında bu alanda tanınırlığa ve ticari itibara sahip, hem idareler hem de özel hukuk tüzel kişileri tarafından tercih edilen bir şirkettir.

Bilecik Belediyesi ile de belediye sınırları içerisinde bulunan metal üst geçidin özel tasarım Osmanlı Temalı – Kubbeli giydirme çalışması yapılması konulu, net 800.000,00 TL bedelli, 18.02.2019 tarihli sözleşme imzalanmıştır.

İşbu Sözleşme uyarınca, işin yapım süresi 180 gün olarak belirlenmiştir.

Sözleşme uyarınca, yapılacak olan esere ilişkin imalat kendi atölyemizde tamamlanacak, bunun üzerine yine masrafı tarafımıza ait olmak üzere Bilecik’te belirlenen üst geçitte kurulum ve aydınlatma işleri yapılacaktır.

31.03.2019 tarihli yerel seçimler ile Bilecik Belediye başkanlığında parti ve başkan değişmiş ve CHP adayı Sn. Semih Şahin seçimleri kazanmıştır.

Bu durum üzerine yeni belediye başkanını seçimden dolayı hem tebrik etmek hem de biten imalatların görsellerin gösterilmesi amacıyla belediye başkanından randevu alınmış ve ziyaretine gidilmiştir.

Bu görüşmede, Bilecik Belediyesi’nin yeni başkanı Osmanlı temalı eserlerden kişisel olarak hoşlanmadığını, Osmanlı temalı figürler içeren bir eseri asla değerlendirmeyeceğini ve bundan önce de yapılan bu tarz eserlerin hepsini kaldıracağını bizzat tarafımıza beyan ederek hukuki herhangi bir gerekçeye dayanmayarak ve idarenin
devamlılığı ilkesini zedeleyerek; imzalanan ve geçerli olarak yürürlükte olan sözleşmeyi kesinlikle kabul etmediğini sözlü olarak ifade etmiştir.

Ayrıca görüşmede eserin değiştirilebileceği, başkanın beğeneceği şekilde revize edilebileceği de belirtilmesine rağmen bu teklifler de Sn. belediye başkanı tarafından kabul edilmemiştir.

03.05.2019 tarihinde tarafımızca yazılı olarak da belediyeye imalatların tamamlandığını tekrar bildirilip, alanın tarafımıza montaj için teslim edilmesi talep edilmiş ancak belediye yer teslimi yapmayacağını yazılı olarak da tarafımıza beyan etmiştir.

Bunun üzerine sözleşme nedeniyle yapılan toplam masrafın tespiti amacıyla Kahramankazan Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurulmuştur.

Yapılan bilirkişi incelemesi ve keşif ile sözleşme kapsamında sadece imalatlar için toplam 453.804,40 TL masraf yaptığımız olarak belirlenmiştir.

Bazı yerel gazetelerde Belediye Başkanı Sn. Semih Şahin’in konuyla ilgili olarak birtakım açıklamalarına yer verilmiştir.

Bu açıklamalarda özetle; şirketimize Belediye tarafından ön ödeme olarak 500.000,00 TL ödendiği, işin aslında maliyetinin 140.000,00 TL olduğu belirtilmiştir.

Bu ifadeler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır

Tarafımıza kesinlikle 500.000,00 TL tutarında bir ön ödeme yapılmamıştır. Belediye tarafından, Sözleşme ve kesilen faturaya istinaden KDV hariç 120.000,00 TL ödeme yapılmıştır. Bu bir ön ödeme değildir, yapılan imalatlar karşılığı yapılan bir ödemedir.

Sn. Belediye Başkanının 500.000,00 TL ödeme yapıldığını söylemesi iki seçeneğin sonucu olabilir. Bunlardan ilki, sayın başkanın belediye hesapları hakkında bilgisi olmaması, ikincisi ise doğruyu söylememesidir.

Yapılmayan bir ödeme ile ilgili olarak yapıldığını beyan ederek paranın nereye gittiği ithamı rüşvet iması içermektedir.

Ayrıca iddianın aksine işin 140.000,00 TL’ye yapılması mümkün değildir. Aydınlatma, montaj ve nakliye hariç, bilirkişi raporuyla sabit olduğu üzere şimdiye kadar KDV hariç 453.804,40 TL masraf yapmış durumdayız. Sn. Belediye Başkanı teknik olarak mümkün olmadığı halde 140.000,00 TL diyerek de rüşvet imasında bulunmaktadır.

Sonuç olarak yeni belediye başkanı sırf kişisel zevklerine uymaması nedeniyle yürürlükte olan bir sözleşmeyi uygulamamakta, diğer teklifleri de reddetmektedir.

Bu hareketleri sonuçta idarenin devamlılığı ilkesinin zedelenmesine, kamu zararına yol açmaktadır. Zararımızın
tazmini için tüm hukuki işlemlere başlanacaktır.

Üretiminde onlarca çalışanımızın aylar süren emeğinin olduğu bir işin , iptal nedenini farklı göstermek amacıyla, firmamızı itham ederek ve bazı imalarda bulunarak firmamızın karalanması söz konusudur.

Üst Geçit Firmasından Başkan Şahine Cevap, “Bu ifadeler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır””
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. Semih şahinin osmanlı süslemelerini sökmeden önce halka sorması daha doğru olur sırf kendisi beğenmedi diye halkın parası ile yapılan işi iptal etmek veya sökmek yanlıştır kendisini o makama getirenin halk olduğunu unutmuş diye düşünüyorum

    Cevapla
    • Yapılırken bize soruldumuda sökülürken bize sorulcak. Yapılırkende benim paramla yapıldı ama bana sorulmadı…

      Cevapla
  2. 120 bin ödeme yapıldığına göre bu işin maliyeti 120 bin.

    Cevapla
  3. 2 Ağustos 2019, 16:04

    İyide kardeşim 18.02.2019 ve 800 bin tl sözleşme yapılmış mı yapılmış.Devam ediyor alsaydı ve bitseydi ve bu para ödenseydi yazık değilmiydi bu paraya.ya bırakın o parayı 100 bin bile olsa ne gerek var ani üstgeçite figür yapana kadar neler var neler.

    Cevapla
  4. başkan bu şirket belediyenin kaç işini yapmış acaba. onuda açıklarmısın.

    Cevapla
  5. Semih başkan zamanında yapilan çarpık ve yanlış alt yapi sorun nu düzeltmek zor bu saatten sonra yapilacaklardan biri hastanenin oradaki üst geçidi sok her hangi bir canlı onu kullanmıyor telefirik hattına su durumda bütçe yetmez. Ataturk heykelinin arkasına önüne yaya ve araç gecicek şekilde alt gecid yapın yaya ve araç trafiği rahatlssin bu şekilde 4 mahale ve anayol güzergahı rahatlar 15 senedir Dedeoğlu caddesindeki çarpık ve imara aykırı yapilarida bir göz gezdirin saygılar .

    Cevapla
  6. 3 Ağustos 2019, 11:22

    Herşeyimiz tamam susunuz eksikmis

    Cevapla
Bizi Takip Edin