ÜNİVERSİTEMİZDE “NEŞELİ GÜNLER” BAŞLIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlimizde yaşayan özel gereksinimli öğrencilerin eğitsel oyunlar aracılığıyla bilişsel ve duyuşsal yetilerinin yanında esneklik, kuvvet, denge, koordinasyon gibi biyomotor yetilerinin de geliştirilerek üniversite öğrencileri ile birlikte sosyalleşmelerinin ve farkındalık kazanmalarını amaçlayan Neşeli Günler adlı Sosyal Sorumluluk Projesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonuyla Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

bilecik haberleri

Kurumlar arası işbirliğini de teşvik eden projede bu amaç için farklı bölümlerde öğrenim gören 35 gönüllü üniversite öğrencisiyle 25 Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencisi, Üniversitemiz Spor Salonu’nda Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli iki antrenör ile birlikte eğitsel oyunlar ve Hemsball Oyunu oynayacak.

Proje sonunda öğrencilerin gelişimleri doğrultusunda Mayıs ayında kutlanacak olan “Engelliler Haftası” etkinlikleri çerçevesinde eğitsel oyunlardan oluşan bir gösteri yapılacak, üniversitemiz bahar spor müsabakalarına katılım ve merkez kantinde diğer üniversite öğrencileriyle tanışma programı gerçekleştirilecek. Ayrıca projeye katılım sağlayan öğrenciler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Yüzme Havuzu’ndan da faydalanacak.

Özel gereksinimli öğrencilerin okul çıkış saatinde okuldan alınması, üniversiteye getirilmeleri ve evlerine servis ile götürülmeleri planlanan proje, üç ay, haftada bir gün, günde iki saat olup toplamda dokuz egzersizden oluşacak.

14.03.2016 tarihinde saat 15:00’da başlayacak proje üç ay, haftada bir gün, günde iki saat olup 11.05.2016 tarihinde son bulacak.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliğinde bu projeye destek veren kurumlar arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Faruk Ural imza töreninde yaptığı konuşmada Üniversite olarak anlamlı bir projeye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Ural, “Projemize can-ı gönülden destek veren il Müdürlüklerimize ve değerli mensuplarına, özverili bir şekilde destek veren Üniversitemiz mensupları ve öğrencilerine teşekkürü borç bilirim. Özel öğrencilerimizi bir nebze olsun mutlu edebilmek adına projeyi başlattık. İnşallah amacına ulaşır diye konuştu.

Proje yürütücülerinden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Raif Zileli ise projenin amacının sosyal sorumluluk esasına dayalı özel gereksinimli öğrencilere üniversite öğrencileriyle birlikte sosyalleşme olanağı sağlamak olduğunu söyledi. Zileli “Spor etkinliklerini üniversitemiz spor tesislerinde gerçekleştireceğiz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden gönüllü antrenörler de bize destek olacaklar. Öğrencilerimizle Hemsball oyunu oynacağız ki bu oyun Türk patentli bir oyun, aynı zamanda bu oyunun da tanınırlığına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Arslan Yıldız da projenin önemine vurgu yaparak “İl Müdürlüğü olarak 7’den 77’ye herkesin sağlıklı olması adına bu tür projeleri her zaman destekliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak özel gereksinimli öğrencilerin topluma kazandırılması için de çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Biz bu tür sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek vermeye hazırız. Üniversitemizin böyle bir projeye öncülük etmesi ve hayata geçirmesi bizler için çok mutluluk verici oldu. Biz de kurum olarak bu projeye en verimli katkıyı sunacağız” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Coşkun Bakırtaş da öğrencilerin böyle özel ve hassas bir projeye dahil edilmesi nedeniyle teşekkür ederek İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ellerinden geleni ziyadesiyle yerine getirmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından “Neşeli Günler” projesinin kurumlar arası işbirliği protokolü imzalandı.
bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

ÜNİVERSİTEMİZDE “NEŞELİ GÜNLER” BAŞLIYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin