ÜLKENİN BAŞARILI KADINLARI BİLECİK’TE BULUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 8. bölge toplantısı Bilecik’te gerçekleştirildi.

TOBB Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Şermin Kahraman’ın girişimleri ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Bilecik ve Bozüyük Ticaret Sanayi Odaları’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kütahya ve Eskişehir Kadın Girişimci Kurul Başkan ve Kurulları Bilecik’i tanıma fırsatı buldu.

Konak Cafe & Restaurant’ta gerçekleştirilen kahvaltı ile başlayan programa, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Kazıcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin, Kültür ve Turizm İl Müdür Serkan Bircan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan ve Kurulları katıldı.

Burada konuşan Müdür Bircan, 8. Bölge toplantısına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Bilecik’in çevresinde yaklaşık 30 milyon nüfusa sahip, stratejik konumu sayesinde marmara’nın incisi olan, bakir güzelliklerini korumuş doğa harikası bir şehir olduğunu söyledi.

Bilecik’in inanç turizmi açısından yoğun olarak tercih edildiğini anlatan Bircan, “Yılda 1,5 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan ilimizde özellikle Osmanlı Devletinin kurucuları ve alperenleri olan Şeyh Edebali, Dursun Fakih, Kumral Abdal, Ertuğrul Gazi, Halime Hatun, Malhun hatun, Savcı bey, İsa Sofi ve Osmangazi’nin silah arkadaşları ziyaret edilmektedir. İnönü zaferlerinin çetin mücadelesinin geçtiği bozüyük ilçemizde ise Metristepe, İnönü ve İntikamtepe şehitliğimiz bulunmaktadır. ayrıca göller diyarı olan Bilecik’te kamp, karavan, rafting, trekking, foto safari, sportif balık avı, yamaç paraşütü, kanyon, dağ tırmanışı, motor sporları için ilimiz önemli bir merkez halindedir. Bilecik’te pazaryeri, Osmaneli, Gölpazarı ilçelerimizde Tatuta, Agro turizm ve Ekoturizm potansiyeli yüksek önem taşımaktadır. Tarihin izlerini taşıyan Osmaneli evleri, Aya Yorgi Kilisesi, Osmanlı ilk eserleri camilerimiz, imarethanelerimiz, Abdulhamid hanın mirası Külliyelerimiz saat kulelerimiz şehrimizin mimari zenginlikleri arasındadır. Sofi yolu, ipek yolu, haç yolu, göç yolu ilimizden geçmektedir. Saymakla bitiremeyeceğim bu güzel şehrimizin tarihine, yeşiline dokunmaya, sanatını görmeye, lavantasını koklamaya ve kısaca şehrimizi yaşamaya sizleri davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

TOBB Bilecik KGK Başkanı Şermin Kahraman ise yoksulluktan işsizliğe, Küresel ısınmadan Şiddete tüm sorunların çözümünün kadın ve erkeklerin tüm potansiyellerini eşit kullanabilmeleri ile mümkün olacağını vurgulayarak, “Bize bu olanağı sunan değerli kadınlarımızı bir araya getirerek girişimci ruhunu ortaya çıkaran Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum.  Daha güçlü, daha adil, daha başarılı ve şiddetsiz bir ülke için kadınlarımıza değer ve olanaklar vermeliyiz. Kadınlar ve girişimciler olarak bizler de evlerimizde oturan kadınlarımıza el vererek, onları cesaretlendirip hayata ve ekonomiye kazandırmalıyız. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Kadın girişimci olmaktan onur ve gurur duyuyorum.” dedi.

Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin ise KGK’nın çalışmalarına ve önemine vurgu yaparak, “Toplantının Bilecik’te gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan Şermin Kahraman’a ve siz değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın da Bilecik’te çok büyük bir coşku ve içtenlikler karşılandıklarını belirttiği konuşmasında, “Bilecik şehri çok kıymetli, ülkemizin her karışı çok kıymetli. Biz de o kıymeti kadın ve erkek yan yana taçlandırma duygusuyla yola çıktık. 2007 yılında Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından kurulan Kadın Girişimci Kurulları 7 bin üyesiyle belki de dünyanın en büyük teşkilatlarından bir tanesi. Bursa’da biz 300 kadın girişimcimizle birlikte yaklaşık 50 bin üyesi olan Bursa TSO ve 134 komitesi olan bir sanayi şehrini temsilen buradayım. Biz doğu marmara olarak Kovid öncesinde başladık ve bu 8. toplantımız, Balıkesir’de finale ulaştırmayı ümit ediyoruz. Bursa’da tekrar başlarız diye ümit ediyorum. Sabırsızlıkla Bilecik’i tanımayı arzu ediyorum” dedi.

TOBB Kütahya Başkanı Sema Güral Sürmeli ise Kütahya’nın Bilecikle komşu olmakla beraber birçok ortak özelliklerinin olduğunu anlatarak, “Bilecik çok merak ettiğim ama ziyaret edip görme noktasında ihmal ettiğim bir şehirdi. Bilecik için Dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun başkenti denir. Biz aynı şeyi Kütahya için de söyleriz. Sanayimiz, doğal güzelliklerimiz ve kültürel yönlerimizle birçok ortak özelliklerimiz var. Komşu olmakla beraber birçok özelliği paylaşan bir iliz. Bu nedenle katılan herkese çok teşekkür etmek istiyorum, ülkemizi ne kadar iyi tanırsak o kadar kıymetini biliriz diye düşünüyorum. Bugün de işte o kıymeti içimize sindireceğimiz günlerden bir tanesi. Bu toplantının gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bütün gün göreceğimiz yerler için günlerdir heyecanlıyız, hepimiz bugün heyecanımızı içimize sindire sindire yaşayacağız” dedi.

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Kazıcı ise, Belediyelerin özellikle kırsalda tarımda çalışan emekçi kadınların iş hayatına kazandırılması ve üretmeleri noktasında büyük emek harcadığını belirterek, “TOBB da bu anlamda çok büyük bir oluşum gerçekleştirmiş onu burada bizzat canlı olarak görmüş oldum. İnşallah hep birlikte daha zor şartlarda çalışan, çocuğunu toprakta tarımla, el sanatlarıyla, hayvancılıkla büyütmeye çalışan mağdur durumdaki kadınlarımıza da biri de el uzatır ve onları da bu büyük ailenin içerisine yavaş yavaş çekeriz. Ben bugün bu ilde yapılacak olan programı ve çalışmaların keyifli geçmesini diliyorum. Bilecik Belediyesi olarak burada siz kıymetli misafirlerimize gün içerisinde üzerimize düşen ne olursa hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Sizlerle birlikte olmaktan çok keyif duyduğumu ve çok mutlu olduğumu tekrar dile getiriyor saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’de, Kadının elinin değdiği her yerin çiçekler açarak güzelleştiğini belirttiği konuşmasında, “Umarım sizlerin de katkılarıyla Türkiye’de bütün kadınlar sizler gibi girişimcilik ruhuna sahip olurlar. Sizler bizleri temsil eden girişimci kadınlar olarka Türkiye’nin geleceğine yön vereceksiniz. İnşallah ülkemiz tüm kadınlarımızın sayesinde güzel yerlere gelecek. Sizlere ev sahipliği yapmaya gayret edeceğiz, İlimizi ve ilçelerimizi tanıtmak adına bizi sizlerle buluşturan ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantının ardından kadın girişimciler, Şeyh Edebali Türbesini ve Pelitözü Göletini ziyaret ederek, Şermin Kahraman’ın girişimleriyle Bilecik’e kazandırılan ve cazibe merkezi haline gelen Lila Lavanta bahçesinde sezon açılışını gerçekleştirecek. Program, Söğüt ilçesi ziyaretinin ardından, Pazaryeri Tabiat parkında gerçekleştirilecek akşam yemeği ile sona erecek.

ÜLKENİN BAŞARILI KADINLARI BİLECİK’TE BULUŞTU
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin