Memleket Partisi CHP’nin küskünlerinden mi oluşacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muharrem İnce tarafından geçtiğimiz günlerde kurulan Memleket Partisi, hayırlı ve uğurlu olsun.

Ulusal basından da izlediğimiz kadarıyla, İnce’nin konuşmalarının satır aralıklarına baktığımızda siyaseten çok önemli mesajlar verdiğini gözlemledik.

Başta siyasi partilerin anayasası sayılan tüzük olmak üzere mevcut siyasi partilerden çok ayrı bir tüzük hazırlandığını gördüm. Bunlardan en çok dikkatimi çekenlerden bir tanesi, diğer siyasi partilerden ayrı olarak kadın ve gençlik kolları gibi birimlerin olmayışı..

Diğer bir önemli husus ise partide kim nereye aday olacaksa delege bazında değil, üye bazında ön seçimle aday olabilecek.

Yine çok önemsediğim konulardan bir tanesi ise kadın kotasının olmayacağı belirtilen tüzükte, fermuar siteminin işleyeceği yani; “bir erkek bir kadın, bir erkek bir kadın” şeklinde listelerin hazırlanacağını öğrendik.

Bunun yanında, partinin genel başkanı da yine delege değil üyelerin oylarıyla seçilecek.

Yönetim kurullarında başkanların birinci ve ikinci derece akrabalarının yer almayacağı ise bir başka önemli detay olarak dikkatlerden kaçmadı.

Gelinen süreçte, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde sürekli canlı yayınlar yaparak kanallarda haberlerine yer veren CHP’ye yakın medyanın, İnce’nin partisinin kurulma aşamasına yer vermemesi ise dikkat çeken bir başka detay..

Partinin kurulduğu gün çok önemli detaylara parmak basan İnce’nin, en çok dikkat çeken ve gençler arasında konuşulan bir vaadi ise; tüm öğrencilere internetin bedava olacağını vurgulaması oldu. Bana göre “Z Kuşağı”na verilen en önemli mesaj bu idi…

Mevcut iktidardan ve muhalefetten memnun olmadığını defalarca aktaran İnce, yaptığı konuşmasında Atatürk ve Cumhuriyet ile sorunu olmayan herkese kapılarının açık olduğunu da vurguladı.

Diğer yandan, sonbaharda yapılacak memleket partisi 1. olağan kurultayında başta siyasilerden olmak üzere ünlü tanınmış isimlerin partiye katılacakları bilgisi de gelen bilgiler arasında..

Şimdi gelelim yerel siyasete…

Tabi yerel siyaset deyince CHP’de uzun yıllar siyaset yapmış ve Muharrem İnce ile 30 yılı aşkındır dostluğu bulunan Yaşar Tüzün ismi akıllara geliyor hemen…

Geçtiğimiz günlerde Arena programında sorulan bir soru üzerine, Muharrem İnce ile dostluklarının ebedi olduğunu ancak siyaseten yollarının ayrıldığını açıklayan Tüzün, İnce’nin Bilecik’e gelmesi halinde çiçeklerle karşılayacağını da belirtmişti.

Yine 19 Mayıs etkinliklerinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tüzün, “Bize hayırlı olsun demek düşer” ifadelerine yer verdi.

Bu gelişmelerden sonra akıllara şu soru geliyor; “Bilecik CHP’den çok sayıda istifa olacak mı?”

Her ne kadar CHP Kanadından aksi yönünde açıklamalar yapılsa da, Memleket partisinin yönetimlerinde CHP’nin küskünlerinden ve istifa edenlerin de olacağı tahmin ediliyor.

Ancak, siyasi kulislerden edindiğim bilgilere göre; CHP’den çok sayıda istifa olmayacağı bilakis siyasette hiç içli dışlı olmamış yeni yüzler ve değişik meslek gruplarından yeni isimlerden oluşacağı bilgilerine ulaştım.

Memleket Partisi Bilecik kurucu il başkanlığı görevini üstlenen Hüseyin Korkman, CHP’de Merkez İlçe ile İl Yönetim Kurulunda aktif görevlerde bulunmuş, eşi Sevilay Korkman ile birlikte Bilecik kamuoyunda saygın bir kişiliğe sahip isimler olarak biliniyor.

Hatırlanacağı üzere 2018 yerel seçimlerinde de Belediye Başkanı aday adayı olan Korkman’ın, yeni oluşturacağı kurucular kurulunda “A” Takımını oluşturmak için çalışmalara başladığı ve yakın zamanda da kamuoyu ile paylaşacağını öğrendik.

Görünen o ki; başta İnce olmak üzere Korkman’ı da zorlu bir süreç beklerken, ülke genelinde ve Bilecik’te siyasette kartların yeniden karılacağı kaçınılmaz gibi görülüyor.

Her ne kadar CHP kanadından da memleket partisi’nin CHP’nin küskünlerinden ve istifa edenlerinden oluşmayacağı belirtilse de, Korkman’ın “A” takımında CHP’den istifa edenlerin yer alacağını tahmin ediyorum.

Bizler de sizler gibi merak ediyor ve gelişmeleri izliyoruz. Edindiğimiz bilgileri siz takipçilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz.

Çiçeği burnunda İl Başkanı Hüseyin Korkman’a başarılar diliyorum, Saygılarımla…

Uğur Baklacı
haber228@gmail.com

Memleket Partisi CHP’nin küskünlerinden mi oluşacak?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Atatürk sevgisi olanlar.Memleket partisinde olacak.Chpkk sevgisi olanlarda chpkk da olacak.

    Cevapla
Bizi Takip Edin