TÜZÜN’DEN YEREL ESNAFI SEVİNDİRECEK KANUN TEKLİFİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik yapılması konusunda TBMM’ye teklif verdi.

Teklifle; parekende ticareti tekelleşmeden kurtararak, çeşitli işkollarının daha geniş bir kitle tarafından etkin ve verimli olarak sürdürülmesinin önünü açarak rekabet şartlarına uygun, işletmelerin dengeli şekilde büyümesi ve tüketicilerin korunması amaçlanmaktadır.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün pandemi döneminde ekonomik anlamda zor durumda olan esnafa yardımcı olabilmek adına böyle bir Kanun Teklifi düzenlenmesinin ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Tüzün yaptığı açıklamada “Perakende Ticaret sektöründe haksız rekabet yaşandığı esnafımızın en büyük sorunu. Gıda sektöründe faaliyet gösteren zincir mağazalarda mobilya, cep telefonu, elektronik eşya, beyaz eşya, tekstil ürünleri, her türlü aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat ve züccaciye satışının yapılmaması konusunda Kanun Teklifi verdim. Normal bir telefon aksesuarı satan esnafımız siftah yapamazken gıda sektöründe faaliyet gösteren zincir mağazalarda bu aksesuarın satılması ne kadar uygundur? Bu konuda haksız rekabet söz konusudur. Bizler esnafımızın yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan bu konuyu gündeme getirdik. Bu sayede esnafımız satışlarını yapacak ve rahat bir nefes alacaktır. Bu Kanun Teklifinin yürürlüğe girmesi ile pandemi döneminde İktidar tarafından unutulan esnafa en büyük müjde verilecektir” dedi.

TÜZÜN’DEN YEREL ESNAFI SEVİNDİRECEK KANUN TEKLİFİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 12 Haziran 2021, 01:16

    hadi ordan
    marketler olmasa diğerleri milleti kazıklıyor

    Cevapla
Bizi Takip Edin