Türkiye’nin 2015 şiddet (cinayet) haritası açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Umut Vakfı, Türkiye’nin “Bireysel silahlı Şiddet Haritası 2015″i yayımladı.
bilecik haberleri

Umut Vakfı tarafından yapılan açıklamada, bireysel silahlanmaya karşı mücadele veren vakfın, Türkiye’deki silahlı şiddetin (işlenen cinayetlerin) haritasını çıkarabilmek amacıyla yaptığı detaylı araştırmayla, Türkiye’nin en ücra köşesindeki yerel gazeteler dahil tüm gazeteleri gün gün tarayarak, 2015’in bilançosunu ortaya çıkardığı vurgulandı.

2015 yılında Türkiye’de 2 bin 175 silahlı olay basına yansıdı. Bu olaylarda toplam 1.951 kişi öldü, bir kısmı ağır 1.286 kişi de yaralandı. Ağır yaralıların daha sonra ne kadarının öldüğünü maalesef bilinmiyor… Bu tabloya göre de, 2015 yılında Türkiye’de günde en az 5 kişi öldü. Hemen her gün, bazı günler ise her an gündemin değiştiği ülkemizde, basına yansıyan olayların birkaç katı kadar olayın yaşanmış olduğu da olası

 

ŞİDDET HARİTASINDA BİLECİK 61. SIRADA

Cinayetin, şiddetin haritasına bölgelere göre baktığımızda, Marmara bölgesinde 225 olayla İstanbul birinci sırada bulunuyor. TÜİK’in yayınladığı 2015 yılı “İllerde Yaşam Endeksi” raporunda güvenlik alanında 12. sırada yer alarak Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden biri olan Bilecik ise 5 olayla 61. sırada yer alıyor. Bilecik’i yine 5 olayla Muş, Sinop ve Bartın izliyor.

 

 

Türkiye’nin 2015 şiddet (cinayet) haritası açıklandı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 30 Ocak 2016, 07:17

    Rabbim kötü insanlarla karşılaştırmasın

    Cevapla
Bizi Takip Edin