TÜRK SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÖNDER KAHVECİ BİLECİK’TE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı ile ilgili, “Biz Türkiye Kamu-Sen olarak Eskişehir’deyiz bu sene. Eskişehir’de kutlayacağız emek ve dayanışma gününü. Bütün çalışan arkadaşlarımızı, emekçileri alın teriyle nafakasını kazanan herkesi oraya davet ediyoruz. Gelin güzellik, birlik ve beraberlik içerisinde sorunlarımızı dile getirelim.” dedi.

 

Kahveci, bazı temaslarda bulunmak amacıyla geldiği Bilecik’te, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Burak Öztop’u ziyaret etti.

 

 

Kahveci, ziyarette yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının zor şartlar içerisinde hizmet verdiklerini söyledi.

 

 

Türkiye’de yaklaşık 500 bin sağlık çalışanı olduğunu aktaran Kahveci, Bir fedakarlık örneği gösteriyorlar. Ülkenin en ücra noktasında, en ücra köyüne hizmet götürmeye çalışıyorlar. Kapasitelerinin üzerinde hizmet veriyorlar. Tabi ki bu hizmetlerin karşılığında emeklerinin karşılığını aldığını hiçbir sağlık yöneticisi ifade edemez. Biz aldıkları kanaatinde değiliz. Biz arzu ediyoruz ki hekiminde hemşiresine, hizmetlisinden memuruna kadar arkadaşlarımız çok daha iyi ortamlarda hizmetleri yürütsünler. Hak ettikleri alın terinin, vermiş oldukları emeklerinin karşılıklarını alsınlar. Bu çerçevede de Bakanlıktan çözülmesi gereken taleplerimiz var. Bu temel ücretlerinin mutlaka iyileştirilmesi gerekir. Sayın bakan zaman zaman açıklama yapıyor ama bugüne kadar çokta fazla bir mesafe kat etmiş değiliz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Döner sermayeden gelen ücretlerin yeniden güncellenmesi gerektiğini savunan Kahveci, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2014 yılında beş yıla bir yıl fiili hizmet vereceğiz dedi. Gerekçesi sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalışıyorlar, iş riskleri var, iş yoğunlukları var, kimyasal ve fiziksel risklere maruz kalıyorlar onun için hak ediyorlar diye sayın Cumhurbaşkanı Başbakanlığı döneminde ifade etmişti. Referandumdan önce tekrar gündeme geldi. Şuan itibari ile bazı duyumlar alıyoruz fiili hizmetlerle ilgili çalışma yapıldığı ile ilgili. Ancak bu fiili hizmetle yapılan çalışma mutlaka bizim taleplerimizi karşılayacak bir şey olmalı. Yani verilecek 5 yıla 1 yıl fiili hizmetin sağından ve solundan çekiştirilerek kuşa çevirilirse bunu kabul etmemiz mümkün değil.” dedi.

 

Türkiye’nin zor bir süreç içerisinde olduğunu söyleyen Kahveci: “Artık Türkiye zor bir süreç içerisinde. 15 Temmuz’da eli kanlı insanlar bu ülkenin birliğine ve beraberliğine kast etti, bunu hep beraber yaşadık. Onların canı cehenneme. O işin içerisine giren herkese hak ettiği ceza verilmeli ama masumlar tabiki mutlaka ayıklanmalıdır. Bu süreçten sonra sıkça tekrar edilen yeni kapı ruhu yani birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi tesis edelim. Artık ayrılığa fırsat vermeyelim. Fırsat vermeyeceksek önce sendikalar arasındaki ayrımı kaldıracağız. Artık senin sendikan, benim sendikam devri geçti.”

 

TÜRK SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÖNDER KAHVECİ BİLECİK’TE
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin