Tren Kazasında ekiplerden başarılı operasyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  1. Bölge İlleri Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), ekipleri tarafından “Tren kazası” afet operasyonu gerçekleştirildi.


Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünün ev sahipliği yaptığı 15. Bölge illeri UMKE ekipleri, Vezirhan beldesinde Sağlık Bakanlığının 2015 yılı faaliyetleri arasında yer alan “Tren kazası” afet operasyonu gerçekleştirdi.

Senaryo gereği, Eskişehir-İstanbul seferini yapan trenin Vezirhan beldesi yakınlarında raydan çıkması sonucu çok sayıda yaralının bulunduğu ihbarı üzerine Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illerinden 135 kişilik UMKE ekibi kazaya müdahale etti.

54 yaralının bulunduğu kazaya UMKE ekibinin yanı sıra AFAD, TCDD, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği tatbikatta, kurtarma ve yaralı nakli başarıyla tamamlandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, zor zamanlarda vatandaşın yanında olan UMKE’nin, sürekli hazır halde bulunmaları amacıyla geniş çaplı tatbikat, operasyon ve eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Tren kazası afet operasyonunda kurumlar arası iş birliğinin başarısı, UMKE ve AFAD ekiplerinin tecrübesi ile malzeme yeterliliği, timler arası koordinasyonun test edildiğini belirten Dr. Yılmaz, operasyona destek veren Bilecik Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine, AFAD İl Müdürlüğüne, İl Emniyet Müdürlüğüne, Halk Sağlığı Müdürlüğüne ve TCDD 12. Şube Şefliğine teşekkür etti.









Tren Kazasında ekiplerden başarılı operasyon
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin