Travers Kullanımı ve Bakımı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demiryollarında yük aktarımı şekline uygun biçimde; rayın kendine aktarmış olduğu güçleri daha geniş bir alana yayarak balast tabakasına aktarımını gerçekleştiren, yolun açıklığının belirlenmesini sağlayan sömeller travers ismini alır. Bunun yanında, yolda oluşabilecek yan etkiler karşısında yolu ekseninde tutarak, raylara dik bir açı ile belirli boşluklar ile döşenmiş bir sistemdir.

Ahşabın doğal yapısında bulunan esneklik sebebiyle, raydan gelen kuvvetleri esnek bir şekilde karşıladığı için yaşanan darbe etkisini engeller. Sürtünme az yaşandığı için balasta herhangi bir hasar oluşmaz. Ayrıca, travers bakım masrafı minimum düzeylerdedir ve esnek bir yapıya sahiptir.

Travers Özellikleri

Rayların iç kısma doğru eğimli durmasına yardımcı olan travers çelik raylar arasındaki elektrik yalıtımın olmasını sağlar. Yalıtkan bir özelliğe sahip olduğu için gürültü oluşumunu önler.  Yağmur ve kar gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmediği için dış ortamlar için idealdir.

Sessiz bir seyahat ortamı yaratır. Yapı anlamında sert olduğu için, aşınma gibi durumlar karşısında herhangi bir sorun olmaz. Detaylı bilgi almak için https://salkimorman.com.tr/ahsap-travers.htm adresini ziyaret edebilirsiniz.

Formun Üstü

Formun Altı

 

Travers Kullanımı ve Bakımı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin