TOEFL ile IELTS Farkı Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngilizce yeterliliğini ölçen iki farklı organizasyon olan TOEFL (Test of English as a Foreign Language) ve IELTS (International English Language Testing System), dünya çapında kabul gören yabancı dil olarak İngilizce yeterlilik sınavlarıdır. İki sınav da aynı amaca hizmet etse de sınavların geçerlilik durumları kurumlara göre değişiklik gösterebilir. Yabancı bir ülkede iş, vatandaşlık veya eğitim başvurularında kullanılabilen TOEFL Türkiye ve IELTS sınavları birçok ülkede geçerlilikleri bulunan akademik düzeyde İngilizce yeterliliğini ölçen sınavlardır.

TOEFL Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan ETS (Educational Testing Services) isimli kurum tarafından organize edilen TOEFL, TOEFL iBT ve TOEFL Essentials olmak üzere iki farklı konseptte gerçekleştirilir. TOEFL iBT, sınav merkezlerinde veya TOEFL iBT Home Edition olarak evde kişisel bilgisayar üzerinden gerçekleştirilebilir. TOEFL iBT ve TOEFL iBT Home Edition, yaklaşık 3 saat kadar süren ve 160’tan fazla ülkede akademik düzeyde İngilizce yeterliliği bakımından kabul edilen sınavlardır.

Sınav merkezlerinde senede 60 kereden fazla kez gerçekleştirilen TOEFL iBT; ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Türkiye’nin de dahil olduğu 160’tan fazla ülkede geçerli kabul edilen ve akademik İngilizce yeterliliğini standardize eden bir sınavdır. Dünya çapında 11.500’den fazla kurumda kabul edilen sınav birçok önemli üniversite için gerekli olan akademik İngilizce yeterliliğini ispat etmeye yarar.

IELTS Nedir?

İngiltere kökenli bir sınav olan IELTS, tüm dünyada uygulanan ve birçok ülkede kabul edilen İngilizce yeterlilik sınavıdır. IELTS; okuma, dinleme ve yazma kısımları ayrı, konuşma kısmı ayrı olmak üzere iki oturumdan oluşur. Oturumlar aynı veya farklı günlerde gerçekleştirilebilir. Toplam sınav süresi yaklaşık 2 saat 45 dakika kadardır. Sınav başvuruları British Council İstanbul ofisinden gerçekleştirilebilir.

TOEFL iBT ve TOEFL Essentials Farkları Nelerdir?

Dünya çapında akademik İngilizce yeterliliği konusunda en çok kabul edilen sınavlardan olan TOEFL iBT; yurt dışı eğitim, iş ve vatandaşlık başvurularında kullanılabilir. TOEFL Essentials ise akademik İngilizcenin yanı sıra günlük konuşma dili seviyesini de ölçen bir sınavdır. TOEFL Essentials yaklaşık 1,5 saat sürer ve sınav sonuçları birçok önemli kurum tarafından kabul edilir.

TOEFL ile IELTS Farkı Nedir?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin