TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Bilecik’teydi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)´nın 111. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bizim petrolümüz, doğalgazımız yok elimizdeki tek servet insan kaynağı. Aslında bizim servetimiz toprağın altında değil toprağın üstünde insan olarak. Bu da Türkiye’nin zenginleşmesinde en önemli kaynak girişimcilerdir bunu unutmayınız” dedi.

Hisarcıklıoğlu, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından odanın 111. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen “Bilecik ekonomisinin yıldızları” ödül törenindeyaptığı konuşmada, başarılı kurumların takdir edilmesi ve moral verilmesi halinde daha çok kazanmalarını, yatırım yapmalarını ve istihdam etmelerini sağlayacağını söyledi.

Bu tür girişimcilerin diğer girişimcilere rol model olacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

“Gençlerimize, kadınlarımıza rol model olacaklar daha fazla müteşebbisin yetişmesini sağlayacak. Bizim petrolümüz, doğalgazımız yok elimizdeki tek servet insan kaynağı. Aslında bizim servetimiz toprağın altında değil toprağın üstünde insan olarak. Buda Türkiye’nin zenginleşmesinde en önemli kaynak girişimcilerdir, bunu unutmayınız. 30 sene önce keşfettik bu girişimci ruhumuzu. Bu gün ve her gün düne göre daha iyi bir noktaya gidiyoruz.”

 “Girişimci kızlar ve gençler yetiştirin”

 

Buradan, ‘Ne olur kızlarınızı ve gençleri girişimci olarak yetiştirin’ çağrısında bulunan Hisarcıklıoğlu, “Özellikle babası tüccar ve sanayici olan bir kardeşimizi herhangi bir ortamda bana, oğlunun özgeçmişini verip de ‘Başkanım şuna bankada, kamuda iş’ dediği zaman sanki yüreğimden hançer yemiş gibi oluyorum. Bir girişimci anne, baba çocuğunun eğer memur olmasını istiyorsa kendi geleceğinden kaygı duyar. Lütfen genç kızlarımızı girişimci yetiştirin. Niye girişimci yetiştirin? Zengin olmak istiyorsanız girişimci ve hayırlı bir evlat olmasını istiyorsanız girişimci yetiştirin” ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin belirlenmesi

Hisarcıklıoğlu, özel sektörün sıkıntılarının bulunduğunu belirterek, büyüyen, gelişen ve devrimi o kadar hızlı olan bir yerde sıkıntının olmamasının mümkün olmadığını ifade etti.

Dünya ekonomisinde ve komşu ülkelerde de sıkıntıların bulunduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

“İçimizde sıkıntılar var ama ekonomik olarak ta sıkıntılarımız var. Bunlardan bir tanesi 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek asgari ücret meselesi. Bizim en önemli sıkıntılarımızdan bir tanesi o. Sakın yanlış anlaşılmasın biz demiyoruz ‘sakın ha sakın işçimiz daha az kazansın’ demiyoruz. Ben bir tüccar ve sanayici olarak söylüyorum. İşçimin cebine ne kadar çok para girerse ben o kadar mutlu olurum. Niye mutlu olurum? Çünkü kazandığını harcayacak, nerede harcayacak çarşıda pazarda. Para dönecek ki, biz daha fazla kazanalım ama sadece biz kendi içimizde alıp satmıyoruz. Ürettiklerimizi yurt dışına da satıyoruz. Rekabetçi olmak durumundayız. Türkiye dünyada tek başına değil ki 199 ülkeyle rekabet ediyoruz.”

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise Bilecik’te ekmeğini taştan çıkarmaya çalışan, üretmenin, istihdam etmenin zevkine varmış sanayicilerle övündüklerini, birlik ve beraberlik içerisinde Bilecik’in geçmişten aldığı güçle geleceğe daha güvenle bakabilecek bir ortamın oluşmasına da katkılar sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun’un konuşmasının ardından  Türkiye ve Bilecik ekonomisine katkı sağlayan kuruluşlara plaket ve takdir belgeleri verildi. Uzun, Hisarcıklıoğlu’na Ertuğrul Gazi’nin Söğüt’e gelişi ve dönemini anlatan “Tablo” takdim ederken Hisarcıklıoğlu da Uzun’a “Dede Korkut” adlı kitabı eserini hediye etti.

Etkinliğe, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ile çok sayıda davetli katıldı.

Hisarcıklıoğlu, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretinin ardından Bilecik’e gelen Hisarcıklıoğlu, Şeyh Edebali Türbesini ziyaret edip, dua ettikten sonra Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik Valisi Nayir’i makamında da ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, Vali Nayir’a “Dede Korkut” adlı kitabı eserini hediye etti. Vali Nayir ise Osmanlı armasının bulunduğu tabağı Hisarcıklıoğlu’na hediye etti.

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Bilecik’teydi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin