Ticaretin Yeni Modeli 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyada yaşam anlayışlarının değişmesi ticareti de etkiliyor. Pandemi etkisi de işin içine girinde ticaretin yeni modeli e-ticaret oldu. E ticaret faaliyetleri ile birlikte işletmeler de belirli dönüşüm sürecine girdi. Ticaretin yeni modeli ve işletmelerin geçirdikleri değişimler Current Works Kurucu Ortağı Ömer Yoluk tarafından cevaplanıyor.

Dünyada geçmişten günümüze tüketim anlayışları ve yaşam stilleri değiştikçe şekil değiştirdi. Son 10 yılda özellikle pandemi etkisi de ortaya çıkınca ticaret internet üzerine kaydı. Dünyanın her yerinde e-ticaret satışlarının genel payı hızlı bir şekilde artış gösterdi.  Küçük, orta ya da büyük ölçekli işletmeler bu anlayışa ayak uydurabilmek için birtakım değişimlere gitmek zorunda kaldılar.

Yaşanan dönüşüm özellikle küçük ölçekli işletmeler için birçok alandan maliyetlerin kısılmasını sağladı. Müşteriler yeni ticaret sistemine ayak uydurabilmek için bütçelerini artık fiziki dükkanlara ayırmıyorlar. Artık çok işlek bir caddede maliyetlerinizin çok üzerinde tutarlarda kira ücreti olan dükkanlar tutmanız gerekmiyor.  İşletmeler artık internet üzerinden satış yaptıkları için geniş ve daha uygun maliyetli depo alanları kiralıyorlar. Bunun yanında internet pazarlamacılığı konusunda bütçe ayırarak kolaylıkla internet üzerinden satış yapabiliyorlar. Ticaretin yeni modeli ve işletmelerin geçirecekleri değişimleri Current Works Kurucu Ortağı Ömer Yoluk detaylı olarak anlattı.

Geniş Depo Alanları En Önemli İhtiyaç

İşletmeler artık ticaret faaliyetlerini internet üzerinden yürütüyor. Bunun için de sosyal medya, e ticaret sitesi, online pazaryerleri gibi birçok farklı strateji ile satış yapıyorlar. Bu da fiziki dükkana olan talebi azaltıyor. İşletmeler artık maliyeti düşük, şehir merkezinden uzak, lojistik konumu iyi olan depolar kiralıyor. Ticaretin yeni modeli için geniş depo alanları çok önemli.

E ticaret faaliyetlerinde satışların hızlı olması ve müşteri memnuniyetinin yüksek olması için lojistik süreçler ve depo yönetimi çok iyi organize edilmelidir.  Bunun için doğru depo yönetimi ile internet üzerinden satışlarınızı zirveye çıkarabilirsiniz. Küçük işletmeler yolun başındayken yaşam alanlarından depo alanları oluşturarak maliyetlerini en aza indirebiliyor. Burada en zor süreç yabancı bir ülkeye yönelik yapılan satışlardaki depo yönetimi ve lojistik süreçler oluyor.

Web Siteleri ve Sosyal Medya ile İşletmeniz 7/24 Açık

Geçmişte işletmeler daha fazla satış yapabilmek için işlek bir caddede kirası çok yüksek olan ve prestijli bir lokasyonda bulunan bir dükkan tutmak zorundaydı. Ticaretin yeni modeli artık bu durumu ortadan kaldırdı. Artık işletmeler e ticaret faaliyetlerini web siteleri ve sosyal medya kanalları üzerinden yürütüyor.

Fiziki işletmelerde sadece açık olduğunuzda müşteriye ürün satışı yapıyordunuz. Ancak yeni ticaret modeli ile web siteniz ve sosyal medya uygulamalarınız üzerinden işletmeniz 7/24 saat satış yapabiliyor. Yani dünyanın en işlek caddesinde her zaman açık bir dükkanınız olduğunu düşünün. Üstelik caddenin ne kadar işlek olacağını tamamen siz belirlersiniz.

Geleneksel Reklam Anlayışlarının Yükünden Kurtulun!

Geçmişte reklam faaliyetleri televizyon, radyo ya da reklam panoları gibi alanlarda oluyordu. Bu durum hem hedef kitleye ulaşmada hem de maliyetlerde yüksek tutarların ortaya çıkmasına yol açıyordu. Küçük işletmeler yüksek maliyetleri nedeniyle reklam bütçesi ayıramıyordu. Ticaretin yeni modeli ile geleneksel reklam anlayışlarının yükünden kurtuluyorsunuz.

Geleneksel reklam anlayışları yerinde arama motoru reklamları, sosyal medya reklamları, kampanyalar ve Google reklamları var. Yeni nesil dijital reklam stratejileri ile direkt hedef kitlenize ulaşabiliyorsunuz. Bunun yanında direkt olarak satış odaklı reklamlar yapıyorsunuz. Reklam bütçenizi siz belirliyor ve istediğiniz zaman dilimlerinde reklamlarınızın sadece belirlediğiniz özelliklere uyan insanlara görünmesini sağlıyorsunuz. Bunları yaparken profesyonel destek almak markanıza çok şey kazandırıyor.

Caddenizin Ne Kadar İşlek Olacağını Siz Belirliyorsunuz

Yeni ticaret modelinde e ticaret ile en işlek caddede bir dükkanınızın olacağını söyledik. Burada caddenin ne kadar işlek olacağını siz belirliyorsunuz. Özellikle web sitesi üzerinden yaptığınız SEO ve reklam çalışmaları ile web sitenize daha fazla organik trafik çekebilirsiniz. Gelen trafiği satın alma işlemine çevirmeyi siz sağlarsınız.

Bunun yanında sosyal medya üzerinde de kitlenize ulaşmak ve bu kitlenin takipçiniz haline gelmesini sağlamak da profesyonel sosyal medya yönetimi stratejinize bağlı. Doğru stratejiler ile satışlarınızı arttırabilir ve dünyanın çok ötesindeki insanlara bile çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Ticaretin Yeni Modelinde Sınırlar Kalkıyor

Dünyada e ticaret uygulamalarının yaygınlaşmaya başlaması ile birlikte birçok satıcı ülkemiz sınırlarını aşmaya başladı. Yurtdışında satış yapabilecek stratejiler geliştirerek birçok işletme hem ülkemize döviz getiriyor hem de yeni potansiyel müşteriler buluyor. Ticaretin yeni modeli ile sınırlar kalıyor ve sizler nerede isterseniz dünyanın o noktasında ticaret faaliyetlerinizi yürütüyorsunuz.

Yabancı dilde yapılan SEO çalışmaları ve yabancı dilde sosyal medya profilleri ile sınırları aşarak küçük bir köyden dahi dünyanın öbür ucundaki müşteriye ulaşabilirsiniz.  Yani artık Muğla’nın köyünde zeytinyağı üreten Hüseyin Amca, Hollanda’da yaşayan Nick’e ticaretin yeni modeli ile birlikte satış yapabiliyor.  Bu sayede artık büyümek için çok yüksek bütçeler ayırmak zorunda da değilsiniz.

Yeni Ticaret Anlayışında Profesyonel Destek Şart

Yeni ticaret modeli olan e ticaret ile işletmelerin artık internet üzerinden kolaylıkla satış yapabildiğini belirttik. Ancak küçük işletmeler de yarışa girdiği için rakibiniz de bir hayli fazla. Bu nedenle başarılı olmak için yeni ticaret modelinde profesyonel destek almanız şart. Öncelikle potansiyel müşterilerinize ulaşarak satış yapmak için ajanslardan SEO, sosyal medya yönetimi, dönüşüm oranı optimizasyonu gibi konularda yardım almalısınız. Aynı zamanda etkili depo yönetimi ve lojistik ağı kurmak adına da farklı iş ortaklarına ihtiyacınız var. Doğru bütçe yönetimi ile profesyonel destek birleştiğinde markanızın satışlarının çok kısa bir sürede nasıl artış göstereceğini sizler de çok iyi bileceksiniz.

İletişim:

https://omeryoluk.com/

Çınarlı Mah. Ozan Abay Cd. NO:10/ 221 Konak/İzmir

iletisim@omeryoluk.com

 

 

 

 

 

Ticaretin Yeni Modeli 
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin