TELSİZ MİKROFON

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telsiz mikrofonlar sahne sanatlarında; tiyatro, konser, konuşmacıların, medya ve iletişim alanında; spikerlerin, sunucuların, program sunucusu ve katılımcıların her zaman kullandığı mikrofon çeşitleridir. Telsiz mikrofonların özelliği bir kablodan arındırılmış olmasıdır. Bunun yerine mikrofon, alıcı ve verici olarak bir düzenek kullanılır. Telsiz mikrofonlarda isterseniz her şey dahil bir paket satın alır ve hemen kullanmaya başlarsınız, isterseniz kendi yükseltmelerinizi yaparsınız. Daha profesyonel bir sonuca ulaşabilirsiniz. Her şekilde kullanılan parçaları tanımak ve özelliklerini bilmek çoğu zaman işinize yarayabilir. Telsiz mikrofonlar size bağımsız olma, optimum düzeyde kontrol edilme ve hareket kabiliyeti özgürlüğü verir. Kullandığınız telsiz mikrofonun ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamayacağı ise uzmanlık bilgisi gerektiren bir konu. Telsizlerin bağlantı gücü, mesafesi, başka ekipmanlarla kullanımı hassas teknik bilgiler gerektirebilir.

Telsiz mikrofon çeşitleri nelerdir?

İlk telsiz mikrofon prototipleri 1940’larda üretildi ve kısa zamanda popüler hale getirildi. Sahne sanatları, yayıncılık ve medya gibi alanlarda kablolu mikrofonların asla yapamayacağı bir özellik veren kablosuzlar ihtiyaçlara göre farklı kategorilere ayrılır.

Üç farklı kablosuz mikrofon tipi bulunur yaka mikrofonu, el mikrofonu ve kulaklık mikrofon.

El Mikrofonları

Klasik mikrofonlara tıpatıp benzeyen bu mikrofonlar sahne sanatlarının ve canlı sahne performanslarının vazgeçilmezidir. En iyi kablosuz el mikrofonunuzun kablolu mikrofonla aynı özellikleri taşıması beklenir. Aslında bu durumu zorlaştıran bazı etkenler olabilir çünkü kablosuz mikrofonların özelliklerini bilmek ayrıca onun sinyal kalitesini de bilmeyi gerektiren bir zorunluluk meydana getirir.

Yaka Mikrofonları

Konuşmacıların dışında bir mikrofon tutmasının uygun bulunmadığı durumlarda kullanılır. Özellikle çoklu çekimlerde her konuşmacıya büyük el mikrofonları vermek yerine küçük ve görünmez bir yaka mikrofonu takmak çok daha makul karşılanır. Yaka mikrofonları sesi iyi yakalar ancak kurulumu için ayarlamaları düzgün yapmak önemlidir.

Kulaklık Mikrofonları

Kullanıcıların çok hareket halinde olduğu ve ortam seslerinin de fazla olabildiği durumlar için kullanılır. Ağza doğru konumlandırılmış mikrofon en iyi ses yakalama performansını sergilerken konuşmacıyı yormaz. Hafif ve kullanışlıdır.

Telsiz mikrofonu seçiminiz yaparken göz önünde bulundurmanız gereken üç etken var. Çekim uzaklığı, pil ömrü ve büyüklüğü. Çekim mesafesi uzaklaştıkça daha fazla enerji tüketilir bu sebeple mikrofonunuz daha büyük parçalarla gelir. Ayrıca daha fazla mesafe çekim gücü demek maliyetinde artması demektir. Eğer büyüklük ve pil konusunda endişeliyseniz size daha yakın bir mesafe aralığı seçebilirsiniz. Size en uygun mikrofonu bulmamız ve uzman desteği için sitemizden https://www.elitmuzik.com.tr/kategori/mikrofon-telsiz-set iletişime geçebilirsiniz.

 

TELSİZ MİKROFON
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin