» TDK BAŞKANI KAÇALİN’DEN “TÜRKÇENİN COĞRAFYASI” KONULU KONFERANS

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre merkezinde “Türkçenin Coğrafyası” konulu konferans verdi.

bilecik haberleri

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen “Türkçenin Coğrafyası” konulu konferansa Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin konuşmacı olarak katıldı.

Eskiden bazı bölgeler de Harezce, Toğarca gibi dillerin konuşulduğunu ifade eden Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin, “O diller artık konuşulmuyor. Şuanda Rusça konuşuluyor fakat Türkçe de konuşulmaya devam ediyor. Kök olarak düşündüğümüzde bir dil dil olmayabiliyor. Türk Dil Kurumu Türkçe’nin kaynaklarını gündeme getirmek, ders, eğitim dilinin öne çıkmasını düşünerek kuruluyor. İnşallah bugünlerden sonra sizin tercihiniz, anlayışınız ile olacak” dedi.

 

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekbar Bektaş, Bilecik Polis Okulu Müdürü Sadettin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, kurum müdürleri ile üniversite öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı konferansta Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin’e Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır tarafından üzerinde ‘Ey Oğul’ yazılı şiirin bulunduğu bir tablo hediye edilirken, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Taş da Kaçalin’e çiçek verdi. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise Kaçalin’e Osmanlı armasının olduğu bir tablo hediye etti.
bilecik haberleribilecik haberleri
bilecik haberleri
bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

» TDK BAŞKANI KAÇALİN’DEN “TÜRKÇENİN COĞRAFYASI” KONULU KONFERANS
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin