Tarihi ”Taş Mektep” Malhatun kuran kursu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2. Abdulhamid döneminde yapılan ve Bilecik İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu tamamlanan ”Taş Mektep” Malhatun 4-6 yaş grubu Kuran Kursu olarak hizmet verecek.

İstiklal Mahallesinde İl Özel İdaresi tarafından restorasyon, peyzaj ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilen halk dilinde ”Taş Mektep” olarak bilinen 2. Abdulhamid döneminde yapılan ve yaklaşık 100 yıllık binanın 4-6 yaş grubu Kuran Kursu olarak hizmet vermesi nedeniyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerine uyularak, açılışı yapıldı.

Vali Bilal Şentürk, 100 yıllık geçmişi bulunan ve ”Taş Mektep” olarak bilinen binanın İl Özel İdaresi tarafından restorasyonunun yapıldığını anımsatarak, ”Burada 4-6 yaş grubu çocuklarımız eğitim görecek. Burada güzel eğitimler verilecek inşallah. Buralar önemli, bizim tarihi mirasımız. Gönül rahatlığıyla yavrularımızı 100 yıllık binada yetiştireceğiz. Virüs nedeni ile bütün okulları açamadık ama etap etap, çocuklarımız okullarına kavuşacak.” dedi.

İl Müftüsü Ali Erhun da 4-6 yaş grubu kuran kurslarını daha üst seviyelere çıkarma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, şuan 1 sınıfın eğitim öğretime başladığını, önümüzdeki yıllarda 4-5 sınıfla eğitim öğretimin verileceğini söyledi.

Vali Şentürk, konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, İl Müftüsü Erhun, çocuklarla birlikte kursun açılışını gerçekleştirerek, binada incelemede bulundu.

Çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Şentürk, başarılar diledi.

Tarihi ”Taş Mektep” Malhatun kuran kursu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin