Tarihi Bilecik Saat Kulesi yeni evlenen çiftlerin vazgeçilmez mekanı haline geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Sarayının arka bahçesinde bulunan tarihi Bilecik Saat Kulesi, düğün fotoğrafları için özellikle de yeni evlenen çiftlerin vazgeçilmez mekanı haline geldi.

İpek yolu üzerinde şuanki konumuyla Bilecik Belediyesinin arka bahçesinde bulunan ve 1907 yılında Sultan 2. Abdülhamid Han tarafından inşa ettirilen tarihi saat kulesi fotoğraf karelerinin vazgeçilmez mekanı haline geldi.

 

İpek yolu üzerinde Sultan 2. Abdülhamit Han’ın tahta çıkışının 25. seneyi devriyesinde Anadolu’da birçok yerde saat kulelerinin yapılmasının fermanını vermesi ile illeri anıtsal olarak süsleyen birçok saat kulesi inşa edildi. Bilecik’te bulunan saat kulesinin konumu ise o dönemlerde İpek yolu ticaretinin güzergahı olmasından dolayı kervandaki tüccarların saati, namaz kılan seyyahların ise namaz vakitlerini öğrenebilmeleri amacıyla hakim noktaya, şuanki konumuyla Bilecik Belediye sarayının arka bahçesine inşa edildi.

 

Son olarak 2007 yılında Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından restore edilen 110 yıllık tarihi saat kulesi, günümüzde mutluluklarını fotoğraflarla ölümsüzleştiren çiftlere ise ev sahipliği yapıyor.

 

 

Peyzaj anlamında çevresi de güzelleştirilen tarihi saat kulesini fotoğraf çektirmek için tercih eden çiftler, burada mutluluklarını ölümsüzleştirdiklerini ve saat kulesinin tarihin en gözde mekanlarından biri olduğunu öne sürüyor.

 

 

Tarihi Bilecik Saat Kulesi yeni evlenen çiftlerin vazgeçilmez mekanı haline geldi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin