TARİH VE KÜLTÜR SOHBETLERİNDE “DESTANLAŞAN ÇANAKKALE”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kişisel gelişim uzmanı, tarihçi ve yazar Mustafa Turan, milletlerin ve devletlerin zaferleriyle yüceldiğini ve kahramanlarıyla yükseldiğini dile getirerek, zaferleri ve kahramanları olmayan milletlerin ve devletlerin tarihine bakıldığında sığ bir göl gibi olduğunu bildirdi.

bilecik haberleri
Turan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce düzenlenen “Tarih ve kültür” sohbetleri etkinliğinde, zaferleri, kahramanları ve değerleri bol olan milletlerin tarihine bakıldığında ise, tıpkı Türk tarihi gibi, engin bir deryaya benzediğini belirterek, Türk tarihinde ne zaferlerin anlatmakla, ne de kahramanların saymakla tüketilebileceğini söyledi.
Türk tarihinin sıra dağlar gibi geçit yaptığını ve bu tarih içerisinde Çanakkale’nin ayrı bir yeri olduğunu anlatan Turan, ”Çanakkale milletimizin hafızasında, gönlünde ve kalbinde abideleşmiş, ebedileşmiş, efsaneleşmiş ve destanlaşmıştır.” ifadesinde bulundu.
Programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdür Ali Ekber Bektaş, Vali yardımcısı Mustafa Güney Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muray Akat, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

 

TARİH VE KÜLTÜR SOHBETLERİNDE “DESTANLAŞAN ÇANAKKALE”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin