Tam Tadında Videolu Nefis Nohut Yemeği Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk mutfağının en sık tüketilen bakliyatları arasında yerini alan nohut ile hazırlanabilecek en iştah açıcı tarif: Nohut yemeği! Nefis Yemek Tarifleri lezzet ayrıcalığıyla tam tadında nohut yemeği yapımı ve a’dan z’ye ihtiyacınız olan tüm püf noktaları sizler için özel olarak hazırlandı.

 

Nohut yemeği tarifi ile hem kolay hem de faydalı bir öğün hazırlayabilirsiniz. Her bütçeye uygun ekonomik ve kolay ulaşılabilir malzemelerle pişirilen nohut yemeği etsiz veya etli tercih edilebilir. Biz içeriğimizde etsiz nohut tarifine yer verdik. Bulyon et suyu ile lezzetini taçlandıran bu yemek, ikram ettiğiniz herkesin favorisi olacak, tutma garantili bir seçim.

 

Yeterli pişirme süresi, iyi kalite nohut, doğru baharatlar ve bir miktar da sevgiyle hazırlandığında şahane lezzetlerin kapısını aralayabileceğiniz nohut yemeği yapılışı videolu ve aşama aşama resimli anlatımıyla mutfakta her daim yanınızda!

 

 

Nefis Yemek Tarifleri Mutfağından En Leziz Nohut Yemeği Tarifi

 

Ülkenin en güvenilir lezzet arşivi Nefis Yemek Tarifleri web sitesi ve kullanımı tamamen ücretsiz mobil uygulaması (ois, android) gerçek kullanıcılar tarafından paylaşılan tamamı denenmiş, tutma garantili tarifler ile mutfakta en büyük yardımcınız!

 

Tadanlardan tam not alacak, her pişirmede nefis sonuçlara götürecek lokum gibi yumuşacık nohut yemeği nasıl yapılır, yemesi en keyifli nohut yemeği nasıl pişirilir merak ediyorsanız, yanıtları başka adreste aramayın.

 

Peki, tam 3.000 kişinin tarif defterinde ekli olan, arama motorlarında karşınıza ilk sıralarda çıkacak meşhur Nohut Yemeği Tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar!

 

  • Nohut yemeğinin sırrı iyi pişmiş, kaliteli nohutlardır. Nohut yemeği yapmaya niyetlendiyseniz nohutları 1 gece önceden ılık suda bekletmelisiniz. Böylece nohutlar çok daha kısa sürede pişecektir.
  • Nohutları ıslattıktan sonra haşlamak için (ıslatmadan da pişirebilirsiniz) düdüklü tencere en mantıklı seçimdir.
  • 4-6 kişilik bir nohut yemeği için 2 su bardağı nohut yeterli olacaktır.
  • Etsiz nohut yemeği için lezzeti artırıcı ürünler kullanabilirsiniz: Yeşil, kırmızı biber, soğan, salça, baharatlar, et suyu veya bulyon gibi.
  • Eğer biber ekleyeceksiniz soğanları ve salçayı kavurduktan sonra tencereye ilave edebilirsiniz; aksi durumda biberler erir.
  • Kırmızı toz biber, karabiber ve kimyon nohut yemeği için tercih edebileceğiniz baharatlar arasındadır.
  • Yemeği pişirmek için ilave edeceğiniz su sıcak olmalıdır.

 

 

Nohut Yemeği Kaç Dakikada Pişer?

 

Nohut, pişmesi uzun süren sert bir kuru bakliyattır. Mutfakta zaman kazanmak amacıyla haşlanmış nohut kullanabilir veya pişireceğiniz nohutları 1 gece öncesinden ılık suda beklettikten sonra sudan geçirip haşlayabilirsiniz.

 

Düdüklüde nohut haşlama süresi yaklaşık olarak 20 dakikadır. Kullandığınız nohutun cinsine göre değişkenlik gösterebilir.

 

Haşlanmış nohutlarla hazırlanan nohut yemeğinin pişme süresi ise yaklaşık olarak 15 – 20 dakikadır. Yemek pişerken 20 dakika sonrasında kaşığa nohuttan birkaç tane alıp pişip pişmediklerini test edebilirsiniz.

 

 

Nohut Yemeği Yanına Ne Yakışır?

 

Nohut yemeği Türk mutfağının en sık tüketilen bakliyat yemekleri arasında. Peki bu kadar bol pişirilen, ekonomik ve doyurucu nohut yemeğinin yanına en çok ne yakışır? İşte, nohut yemeği hazırladığınız bir menüyü tamamlamak için enfes tavsiyeler:

 

  • Tereyağlı Şehriyeli Pirinç Pilavı: Tereyağında mis gibi kavrulmuş şehriyeler ve pirinçlerle tane tane dökülen, tam kıvamında bir pilav tarifi nohut yemeği ile çok yakışır. Dilerseniz ayrı dilerseniz birlikte servis edebilirsiniz.
  • Turşu: Nohut yemeğinin yanında olsa da yesek diyebileceğiniz iştah açan, kütür kütür turşular menünüzü ziyafete çevirecek! Ev yapımı veya satın alabileceğiniz turşularla nohut yemeği servis etmek ideal bir fikir.
  • Gavurdağı Salatası: Etli, etsiz fark etmeksizin damak tadımızda nefis bir yeri olan nohut yemeğinin yanında salata olarak gavurdağını ikram edebilirsiniz. Küçük küçük malzemeleri, kıtır cevizleri, sumak ve nar ekşili sosu ile tam bir lezzet şöleni!
  • Cacık: Nohut yemeğinin yanında içinizi ferahlatacak, serin serin cacık iyi gider! Salatalık, nane ve çok hafif zeytinyağı ile midenizi yumuşatacak, damaklarınızı tazeleyecek kolay bir cacık yaparak masayı taçlandırabilirsiniz.

 

 

Farklı Fikirler: Nohut Yemeği Çeşitleri

 

Ülkece nohutu ve nohut yemeğini çok severek tüketiyoruz. Peki, sık pişirdiğimiz bu yemeğin farklı versiyonlarınızı nasıl hazırlarız? Her bütçeye ve damak zevkine hitap edebilecek nohut yemeği hazırlamak için pratik yöntemler:

 

  • Nohut yemeğini etsiz ya da etli hazırlayabilirsiniz. Etli pişirecekseniz kuşbaşı et, kıyma veya tavuk eti tercih edebilirsiniz.
  • Nohut yemeğinin içine misket köfteler ekleyerek değişik bir sunum ortaya çıkarabilirsiniz. Nohut sevmeyenler için de yemesi daha keyifli bir seçim olacaktır.
  • Köfteleri kıymalı veya bulgurlu harçtan hazırlayabilirsiniz.
  • Sebze ağırlıklı bir nohut yemeği de hazırlayabilirsiniz. Patates, havuç, kabak gibi sık tüketilen gıdaları küp küp yemeklik doğrayarak etli veya etsiz, bol sebzeli ve besleyici nohut yemeği pişirebilirsiniz.
  • Şipşak ve doyurucu bir öğün için hazır veya ev yapımı mantılar yardımcınız olacak! Nohut yemeğinin içine mantı ekleyerek uzun saatler enerji verecek bir menü oluşturabilirsiniz.

 

 

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

 

Anadolu mutfağının vazgeçilmezleri arasında, her evde pişen nohut yemeği lif ve protein açısından zengin bir kaynaktır. Nohut, başlı başına çok besleyici ve tok tutan bir baklagil olduğu için bu malzemeden hazırlanan yemekler de sağlıklı kriterlere sahip olduğunda faydalı bir seçim olacaktır.

 

Peki, etli, etsiz 1 porsiyon nohut yemeği ne kadar kalori içerir?

 

  • 1 porsiyon etsiz nohut yemeği: 132 kalori
  • 1 porsiyon etli nohut yemeği: 285 kalori

 

 

Tam Tadında Videolu Nefis Nohut Yemeği Tarifi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin