Streç Film Nedir?  Streç Film Hangi Büyüklükte Eşyalara Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Streç filmlerin birçok kullanım alanı var. Paketleme alanında ise koruyucu özelliği ile kullanılır. Güçlü ve dayanıklı olmasından ötürü birçok işletme tarafından farklı boyutları ve kalınlıkları ile işlev görür.

Streç film, sanayiden konuta, turizm işletmesinden sağlık alanına kadar geniş yelpazede kullanım alanı bulunan paketleme ve koruma aracıdır. Genişleyen yapıya sahip şeffaf bir rengi vardır. Nesnelerin hava ve dış ortamla temasını kesen bu ürünler sarılmaya dayalı olarak çalışır. Lastik gibi sünen yapısı ile fonksiyonel olarak kullanılır. Sarıldığı ögelere sıkıca tutunarak yapışma etkisi sunar. Ürünleri nem ve su gibi dış etkenlerden korur. Dış ortamdan aldığı ısı ile gevşeyip, büzülür.

Farklı büyüklük ve kalınlıkta üretilen streç filmler arasından, paketleme yapılacak eşyaya uygun olan boyut seçilir. Siyah, mavi ve şeffaf renklerde üretilen streç filmler; kalitesine göre farklı güç oranına sahiptir. Delinme ve yırtılma gibi aşınmalar yaşanmaması için belirli kalınlıklara göre üretilir. Buzdolabı, otomobil, baza ve saman balyası gibi ürünleri saracak kadar büyük streç filmler olduğu gibi cam sanayi gibi alanlarda kullanılan daha küçük streç filmlerde vardır. Kullanım şekli ise manuel ve makine kullanımına uygun olarak üretilir.

Streç filmin kullanıldığı alanlar

Özellikle paketleme alanında kullanılan streç film, mobilya sektöründe, cam eşya sektöründe, beyaz eşya sektöründe ve daha birçok iş alanında da kullanılır. Farklı boyutlarda ve farklı ihtiyaçlar doğrultusunda üretilir. Ev tipi boyutunun yanı sıra; birçok işletmenin kargo biriminde veya gıda alanında sabitleyip koruma altına almak için kullanılır. Her alanda olduğu gibi streç filmlerinde türleri var. Bunlar; genişletilmiş çekirdek streç film, el streç film, makine streç film olarak bilinir.

Streç filmin birçok çeşidi var

Streç filmlerde kalınlık ölçü ifadesi için ‘micron’ birimini kullanılır. Micron arttıkça, streç filmin kalınlığı da artar. 4 farklı micron çeşidi vardır. Bunlar 15-17-23 ve 46 micron streç film olarak bilinir. Kullanım alanına göre tercihlerin yapılması gerekir. Bu modeller şöyledir;

  • 15 Micron Streç Film: Küçük ve hafif yükler için tercih edilen bu türün ince bir yapıda ve ev kullanımlarına uygun
  • 17 Micron Streç: Hafif ve orta yükler için ideal. En çok tercih edilen model Ev ve yemek servisi yapan işletmeler tarafından dayanıklı olması sebebi ile kullanılır. Birden fazla olacak şekilde sarıldığında daha büyük ürünlerde de işlev görür.
  • 23 Mikron Streç Film: Nakliye alanında kullanılır. Kalın bir yapıdadır. Daha çok ağır yükler için kullanıma uygun, basit darbeler ile yırtılmaz, kesilmez ve delinmez.
  • 46 Mikron Streç Film: Sanayi tipi streç fil Kesici alet taşınmasına uygun olmakla birlikte tek kat ile ağır yükleri sorunsuz şekilde korur. Streç filmler arasında en kalın ve en ağır üründür.
Streç Film Nedir?  Streç Film Hangi Büyüklükte Eşyalara Kullanılır?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin