SPOR YARALANMALARINDA GÜNCEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te spor yaralanmalarında güncel tedavi yöntemleri hakkında söyleşi düzenlendi.

 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Prof. Dr. Taner Güneş’in konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Nusret Tosun, Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Şube Müdürü Battal Yılmaz, Bilecik BelediyeSpor kulübü baş antrenörü Yeşer Karabulut, BilecikSpor Antrenörü Hasan Kol ile vatandaşlar katıldı.

 
Tüm spor yaralanmalarını engellenenin mümkün olmadığını kaydeden Acıbadem Eskişehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Güneş, ancak bunların meydana gelme olasılığının etkili bir şekilde azaltılabileceğini söyledi.

 

Güneş, spor öncesi yeterli zaman ayırarak uygun ısınma egzersizlerini her zaman sıkılmadan ve atlamadan yapmanın önemli olduğunu aktardı.

 

Sporun düzenli yapılsa dahi bazı riskler taşıdığını aktaran Güneş, “Spora bir an önce başlamak için acele edilmemelidir. Vücudu aşırı zorlamamak önerilir. Sporcu kendi kapasitesini bilmeli ve bu kapasite dahilinde zorlanmalıdır. Sporcunun yaralanmadan korunma ile ilgili bilgi sahibi olması ve gerekli ilkelere tam olarak uyması en önemli konudur.” dedi.
Katılımcılara spor yaralanmaları ve güncel tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Taner Güneş, katılımcıların konu hakkındaki sorularını cevaplandırdı.

 

Konuşmaların ardından ASKF Başkanı Nusret Tosun tarafından Güneş’e üstünde Osmanlı Arması bulunan tablo hediye edildi.

SPOR YARALANMALARINDA GÜNCEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin