SİFTAH VALİ SÜLEYMAN ELBAN’DAN

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Süleyman Elban, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen ve bazı pilot illerde uygulamaya konulan “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı” projesi kapsamında başvuruda bulundu.

 

Vali Elban, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı ile birlikte İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü ziyaretinde, müracaatları alınmaya başlanan yeni kimlik kartları ile ilgili bilgi alarak, kimlik kartı müracaatında bulundu.

 

 

Bugünden itibaren yeni kimlik kartlarının merkez ve ilçe Nüfus Müdürlüklerinde müracaatların alınmaya başlandığını belirten Vali Elban, şunları kaydetti:

 

”Proje ile ilgili tüm teknik çalışmalar tamamlanmıştır. Vatandaşlarımız Nüfus Müdürlüklerine giderek yeni kimlik kartı başvurusunda bulunabilirler. Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartları, 10 yıllık kullanım ömrüne sahiptir. Uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran kimlik kartları, vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verilerin, üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra, yetkisiz kimseler tarafından içindeki verilerin yeniden üretilmesini ya da değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlanmıştır. Kimlik kartı ile güvenli kimlik doğrulaması yapılabilecektir.”

 

 

Vali Elban, yeni kimlik alımı için gerekli olan parmak izinin sisteme yüklenmesinin ardından diğer işlemleri yerine getirdi.

 

 

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Birgül Gündüz, mevcut nüfus cüzdanlarının yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerliliğini koruduğunu anlatarak, kimlik kartının yurt içinde kişinin başvuru sırasında bildirdiği adrese PTT aracılığıyla gönderileceğini, beyan ettiği adrese teslim edilemeyen kimlik kartlarının, başvuru sırasında belirttiği nüfus müdürlüğüne gönderileceğini, 1 ay içinde teslim alınmayan kimlik kartlarının imha edilmek üzere Genel Müdürlüğe iade edileceğini ve kimlik kartı başvurusu için randevu alınması veya randevusuz olarak Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğüne ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaat edilebileceğini bildirdi.

 

 

Gündüz, kimlik kartı bedelinin 16 lira olduğunu belirterek, ilk defa kimlik kartı başvurusunda bulunacak vatandaşların nüfus cüzdanı veya kimlik yerine geçen fotoğraflı resmi bir belgeyle birlikte bir adet biyometrik fotoğraf ile kan grubunu gösteren resmi belgenin ibraz etmesi gerektiğini söyledi.

SİFTAH VALİ SÜLEYMAN ELBAN’DAN
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin