Servet Yılmaz’ın MEVLİD KANDİLİ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, O’nun bireysel ve toplumsal hayatımıza yön veren merhametini, adaletini, sabrını ve cömertliğini; hülasa insanlığa ve topluma sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı O’nun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme ve arınma mevsimidir. Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmuştur: “Andolsun, Allah, mü’minlere kendi içlerinden; onlara âyetlerini okuyan, onları arıtıp tertemiz yapan, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar, daha önce apaçık bir sapıklık içinde idiler.” Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle O, âlemlerin Rabbinden, “âlemlere rahmet olarak gönderildi.”

Peygamberimiz Hz Muhammed (sav)’in gönderiliş sebebini Yüce Rabbimiz, Kur’ân-ı Kerim’de şöyle açıklıyordu: “Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah’ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.” İşte Yüce Allah’ın bu son peygamberine ümmet olmak, sadece onun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir. Ona tabi olmak; hemen her vesileyle kendimizi onun sünnetine ittiba ederek gözden geçirmeyi, hayatımızdaki eksiklikleri telâfi etmeyi ve yine onun çizdiği yol haritasına bağlı olarak kendimizi inşa etmeyi zorunlu kılar. Kısaca peygamberin yolunu takip etmek ve onu örnek almak; onun sağlığında ashabına sunduğu değer ve ölçüleri, kendi dünyamıza taşıyarak onun rehberliğine sımsıkı sarılmaktır. İşte bu, “en hayırlı ümmet” olma şerefine nail olmanın yegâne yoludur. “Ben güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim” buyuran Hz. Peygamber’in, gerçekten, güzel ahlâkla yoğrulmuş hayat tecrübesini araştırmaya, ondan yararlanmaya, her zaman olduğu gibi bugün de çok ihtiyacımız var.

Sevgili Peygamberimizi; onun güzel ahlâkını, davranış ve uygulamalarını, gelişen dünya şartlarına yön verecek, insanlığın problemlerine çözüm getirecek Kur’an-ı Kerim zenginliği ile yeniden tanımalı ve tanıtmalıyız. Peygamberimizin hayatı, muhabbet, şefkat, fazilet, ihlâs ve samimiyet dolu bir hayattır. O, insanlığa, Allah’ın en mükemmel ve son dini olan İslâmı tebliğ etmiş, Yüce Allah da kullarına olan nimet ve ihsanını onunla tamamlamıştır. Yüce Allah’ın sevgisine, hoşnutluğuna ve bağışlamasına ermenin yolu, Hz. Peygamber’in yolundan gitmektir.

Bu konuda Rabbimiz şöyle buyurur: “De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” Bu âyette de belirtildiği gibi, Allah’ı memnun etmek, O’nun Peygamberine uymak ve O’nu örnek almakla mümkündür. Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) in dünyayı şereflendirmesinin 1445. yıldönümü olan Mevlid Kandili hürmetine Yüce Rabbim; insanlığa sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirsin. Mevlid Kandilinin; Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, başta Bilecik’li hemşerilerimiz olmak üzere, milletimizin ve tüm İslâm Âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim.

Bilecik Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı 

Servet YILMAZ

Servet Yılmaz’ın MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin