“Selöz Köyü sahipsiz değildir. 700 yıllık bir köydür”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik merkeze bağlı Selöz Köyü Muhtarı Yaşar Yeyen ve bazı köy sakinleri yeni mezarlık yeriyle ilgili karşı çıktıklarını belirterek açıklamalarda bulundu.

Selöz Köyü halkı olarak bu güne kadar Bilecik ile ilgili tüm katkıları verdiklerini belirten Selöz Köyü Muhtarı Yaşar Yeyen, “Tapulu arazilerimiz Türk Silahlı Kuvvetleri Jandarma Komutanlığı’nca Selöz Köylü’lerinin yerleri kamulaştırılmıştır.” dedi.

Güzel Bilecik’imizin nefes aldığı Pelitözü Göleti’ne su Selöz köyünden verildiğini anlatan Mutar Yenen; “Tüm kanalları köylülerimizin arazilerinden geçmiş olup bedelsiz olarak ile verilmiştir. Yine Selöz köyü göletinde Bilecikli hemşehrilerimizin kullanmalarına olanak tanımaktayız. Bu göletimiz ileride Bilecik’ mizin içme suyunu karşılamada da kullanılacaktır. Bu gölet için köylülerimizce hiçbir bedel talep edilmemiştir. Köyümüzün komşusu olan Ulupınar köyünden çıkan içme suyu şebekesi köyümüz arazisinden geçmektedir. Yine OSB giden su hattı ve depoları
köyümüz arazilerinde ki yerini almıştır. Köyümüz arazileri içinden NATO hatları geçmektedir. Bunlar hep bedelsiz olarak köylülerimizce verilmiştir.” dedi.

“Selöz Köyü sahipsiz değildir. 700 yıllık bir köydür”

Selöz Köyü Muhtarı Yaşar Yeyen, “Köyümüz sınırlarında bulanan mezarlık yeri olarak belirlenen arazi bundan 10 yıl önce İl Özel İdaresi ile birlikte fidanlık yapılmıştır. Fidanlar yetişmiş durumdadır. Tam bir doğal yaşam alanı olmuş durumdadır. Şimdi bu arazi mezarlık yapılmak istenmektedir. Selöz Köyü sahipsiz değildir. 700 yıllık bir köydür. Belediye Başkanlığı’nın basın aracılığı ile Bilecik Kamuoyu’ na yaptığı açıklama tezat ve yanlışlıklar içermektedir.
Mezarlık alanı olarak önerilen arazi ulaşım imkanları ve yolu olmayan tarım arazileri ile çevrili bir yerdir. Ayrıca bu arazi yanında KURTULUŞ SAVAŞIN’ dan kalan mevziler mevcuttur.” diye konuştu.

Selöz Köyü Muhtarı Yaşar Yeyen, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ön tarafı SİT alanı olup tarihi bir mekandır.Mezarlık alanı olarak önerilen arazi zemini kayalıktır. Bir mezarın yanına yeni bir mezar yapılması olanaksızdır. Mezarlık alanı olarak önerilen arazi köylülerimizin emekleri ile birlikte
BADEM FİDANLIĞI yapılmıştır. Bu nedenle bu fidanlığın ve doğal bir yaşam alanının yok edilmesine neden olacaktır. Burası mezarlık olduğunda doğal hayatın hançerlenmesi anlamına gelecektir.

Bilindiği gibi mezarlık alanı olarak önerilen arazi şehrimizin okullar bölgesinden geçilerek gidilecektir. Okullarda okuyan binlerce öğrenci olan çocuklarımızın her gün cenaze konvoylarını görecektir. Bu çocuklarımızın ruhsal yapısı hiç düşünülmemektedir.

Mezarlık alanı olarak belirlenen arazi kış şartlarının çok sert olduğu bir alandır. Burada kış şartlarında cenaze definlerinin zorlukları hiçbir biçimde göz önüne alınmamıştır.

Mezarlık alanı olarak belirlenen arazi ve çevresi doğal av sahalarıdır. Bu bölgede yaban hayatını olumsuz olarak etkileyecek ve doğal hayatın yok olmasına neden olacaktır.

“Mevcut mezarlığın devamı bile bu araziden büyüktür”

Mezarlık alanı olarak belirlenen arazi şehrimizin batısındadır. Tüm şehir ve köy mezarlıkları şehrin ve köylerinin giriş alanlarındadır. Bilecik Belediye Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada mezarlık yeri olarak belirlenen arazinin 150 yıl ihtiyacı karşılayacağı söylenmektedir. Diğer alternatiflerin hesaplamaları hatalıdır. Örnek verecek olursak şimdiki
mevcut mezarlığın devamı bile bu araziden büyüktür. Dolayısı ile hesaplamaların hatalı olduğu açıktır.

Sonuç olarak mezarlık yeri olarak belirlenen arazi hiçbir biçimde uygun olmayan bir yerdir.

Köylülerimiz şehrimiz için üzerine düşen görevlerini eksiksiz yerine getirmiştir. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Selöz köyümüz sınırları içinde mezarlık yeri olarak belirlenen fidanlık arazisinin ve devamının tabiat parkı ve doğal yaşam alanı olarak kalmasının doğru olacağı kanaatindeyiz.

Bilecik kamuoyuna saygı ile arz olunur.

“Selöz Köyü sahipsiz değildir. 700 yıllık bir köydür”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Bazı köy sakinleri değil,hiç bir SELÖZ lü yeni mezarlık yerini istemiyor.SELÖZ köyü sahipsiz değildir.

    Cevapla
  2. açıklama yapan köylülerin arasında belediye başkan adayı olup aday yapılamayan arkadaş ta bulunuyor ancak kendisini mafya lideri zannediyor galiba o duruşla toplumun karşısına çıkılmaz. mezarlık yerine gelince devlet bir hizmeti vermeye karar verir ve bunu uygular.bunun dışındaki hareketler basibozukluga girer.

    Cevapla
  3. fidanlık diye söyleniyor fakat gene resimler de ağaç olmayan büyük yer var ağaç dikmeyen köylüler mezarlık olunca bakın gerçek ağaçlık olur orası

    Cevapla
Bizi Takip Edin