ŞEHİR MAGANDALARI YİNE İŞ BAŞINDA!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimizdeki bazı park ve bahçelerdeki oyun grubu ile diğer dış mekan öğelerine verilen zararlar hakkında yazılı açıklama yapıldı.

bilecik haberleri

Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

”Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak, insanlarımızın yeşil alan ve parklara, yarınlarımız olan çocuklarımızın oyun alanlarına, tüm insanlığın temiz ve düzenli bir çevreye özleminin arttığı bir dönemde yeni park ve bahçe, çocuk oyun alanları, spor alanları vb. insan odaklı kamusal alanları hayata geçirmek faaliyetlerimizde öncelik arz etmektedir. Her geçen gün kentimizin yeşil alan miktarını arttırma, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yeni oyun alanları oluşturma çabası içerisinde iken, bazı duyarsız vatandaşlarımızın kamusal dış mekân öğelerine verdikleri zarar karşısında duyduğumuz üzüntü kelimelerle ifade edilememektedir.

Parklarımız ve açık yeşil alanlarımız hepimizin ortak malı olmakla birlikte kent yaşamında başta çocuklarımızın olmak üzere bizlerin de nefes alma mekânlarıdır. Nasıl ki; şartlar ne olursa olsun çocuklarımız en temel önceliğimiz ise onların bir arada bulunduğu, birlikte zaman geçirdikleri, oynadıkları, eğlendikleri, fiziksel ve psikolojik olarak rahatladıkları, gelişimlerinde ve karakterlerinin şekillenmesinde büyük rol oynayan oyun alanlarının temizliği, sağlamlığı ve bakımlı olmaları da aynı derecede önceliğimiz olmalıdır. İmkânlarımız dâhilinde tüm parklarımızın korunması ve geliştirilmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Fakat her parkımızda bir görevli bulundurma, yapılan her parka güvenlik kamerası kurma gibi bir durumumuz bulunmamakla birlikte bu noktada halkımızın duyarlılığına ve yardımlarına ihtiyacımız vardır.

Öncelikli istirhamımız aileler ve öğretmenlerimiz olmak üzere, çocuklarımıza çevremize saygıyı, kamusal alanların hepimizin ortak malı olduğu ve yapımları ile birlikte tamir edilmeleri için harcanan emek ve ücretin vatandaşlar olarak hepimiz tarafından ödendiği

fikri aşılanmalıdır. Yapılan çalışmaların kentimiz, vatandaşlarımız ve çocuklarımız için olduğunu unutmayarak, tüm park ve açık yeşil alanlarımızı kendi bahçelerimiz gibi korumalı ve gözetmeliyiz.”
bilecik haberleri

 

bilecik haberleri

bilecik haberleri

bilecik haberleri

bilecik haberleri

bilecik haberleri

bilecik haberleribilecik haberleri


bilecik haberleri

ŞEHİR MAGANDALARI YİNE İŞ BAŞINDA!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 Mart 2016, 11:11

    Böyle insanlar olduğu sürece bu ülke bir adım yürümez ileriye..

    Cevapla
Bizi Takip Edin