SEÇİMLER ERTELENDİ SEBEBİ İSE?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik ‘de haftasonu yapılacak olan Baro seçimleri ertelendi.

Mevcut başkan Av. Halime Aynur’un yanısıra 4 adayın daha günlerdir kulis çalışması yaptıkları Baro Başkanlığı seçimleri 3 Ekim Cumartesi günü yapılacak idi.

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin 1 Aralık tarihine kadar ertelendiği belirtildi.

Baro seçimleri, TBB genel kurulu ve TMMOB genel kurulu, İçişleri Bakanlığının sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklere 1 Aralık’a kadar izin verilmemesine yönelik genelgesi kapsamında ertelenecek.

Sağlık Bakanlığının önerisi, Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan ve bugünden itibaren sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin 1 Aralık’a kadar ertelenmesine yönelik genelge, baro seçimlerini de etkileyecek.

Genelge kapsamına baro seçimleri ve TBB genel kurulu da giriyor.

Bu kapsamda, çoklu baro düzenlemesini getiren 7249 sayılı Kanun uyarınca bu ayın ilk haftası gerçekleştirilmesi gereken baro başkanlığı, yönetim, disiplin ve denetleme kurulu üyelikleri ile TBB delege seçimleri yapılamayacak.

Delege seçimlerinin yapılamaması nedeniyle de aralık ayında olması planlanan Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, yönetim, disiplin ve denetleme kurulu üyelikleri seçimleri de gerçekleştirilemeyecek.

Diğer  yandan listeleri ile seçim kuruluna resmi başvuruyu yapmış bulunan TMMOB’nin genel kurulunun da ertelenmesi bekleniyor.

Buna göre Hukuk camiasının Bilecik kamuoyunun merakla beklediği Baro seçimleri 1 Aralık tarihinde gerçekleşecek.

Öte yandan Bilecik İl Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve  72. maddeleri gereği 02/10/2020 tarihinde saat:10:00’da Vali Bilal ŞENTÜRK Başkanlığı’nda toplanarak şu karar alınmıştır.

Bilindiği üzere Dünyada halen Covid-19 salgını ve vaka artışları devam etmekte olup özellikle Avrupa kıtasında salgının seyrinde bir yükselme yaşandığı görülmektedir. Birçok Avrupa ülkesinde kişilerin toplu olarak bir araya gelmelerine yönelik yeni kısıtlamalara gidilmektedir.

Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.

Dünyayı tehdit etmeye devam eden COVID-19 pandemisine yönelik olarak; COVID- 19 Bilimsel Danışma Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nca ülkemizdeki ve Dünya’daki en güncel bilimsel gelişmeler ve deneyimler takip edilmekte, bu kapsamda Pandeminin ülkemizdeki kontrolüne yönelik çalışmalar yürütülmekte teknik rehberler ve protokoller yayınlamakta ve güncellenmektedir.

Dünyada halen COVID-19 vaka artışları devam etmektedir. Ülkemizde de Covid-19 vakalarının devam etmekte olması, her ne kadar vaka sayıları belirli bir düzeyde kontrol altına alınmış olsa da önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de özellikle damlacık yolu ile bulaşan solunum yolu hastalıklarının görülme sıklığının artış gösterebilmesi beklenmektedir.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu, fiziksel mesafenin korunmasının zor olacağı sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler veya kooperatiflerin geniş katılımlı toplantılarının yapılmamasını ve ileri tarihe ertelenmesini önermiştir.

-Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda, mevsimsel etkiler de göz önünde bulundurularak, Bilecik ili ve tüm ilçelerinde 02.10.2020 tarihinden itibaren 01.12.2020 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinliklerin ertelenmesine,

Yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde gerekli kararların Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

                Oy birliği ile karar verilmiştir

SEÇİMLER ERTELENDİ SEBEBİ İSE?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 Ekim 2020, 09:38

    KOVİT BAHANE O OLMASAYDI NE OLACAKTI BAHANE MERAK EDİYORUM FETÖ DE SONRA COVİT ŞİMDİ NE ACABA
    SAYIN VALİMİZ DE MAŞŞALLAHI VAR HER YERDE REKLAMI İYİ BELKİ BAKANLIK VERİRLER ONA ÇALISMALARINDAN DOLAYI HER YERDE VAR….

    Cevapla
Bizi Takip Edin