“SANAYİCİ BULUŞMASI” BOZÜYÜK’TE YAPILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük ilçesinde, faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının temsilcilerine de Bilecik tarımı anlatıldı.

Vali Bilal Şentürk, Bozüyük Metristepe Kültür Merkezi’nde, Bilecik’teki tarım sektörünün sanayicilete tanıtıldığı programda, Bilecik’in verimli topraklara sahip olduğunu vurguladı.

Bilecik’in tarihi kimliğiyle ön planda olduğunu anımsatan Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Stratejik olarak bulunduğumuz coğrafi konumla hem siyasi tarihi anlamında, hem ekonomik, hem de üretim açısından önemli bir noktadayız. Özellikle Bozüyük ilçemiz, ticaretin geçtiği önemli bir noktada. Ayrıca Bilecik 4 ayrı coğrafi bölgeye sınırının bulunması ve 4 ayrı iklimin olması nedeniyle verimli toprakları var. Mükemmel bir ürün çeşitliliğimiz var. Her iklime uygun tarımsal ürünlerimiz mevcut. Özellikle sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın sanayi faaliyetlerinin yanında tarımsal potansiyeli en yüksek şekilde ekonomiye kazandırılması noktasında katılımcı olmalarını istiyoruz. Bilecik’te sanayicilerimizle çeşitli çalışmalar yapıldı. Bozüyük’te de sanayicilerimizi tarım ve hayvancılık sektörüne ilgi duymaya davet ediyoruz. İl genelinde tarımsal üretim amacıyla değerlendirilecek alanlarin tespit çalışması yapıldı. İlk etapta 60 bin dekar arazi tespit edildi. Kullanılabilir tarımsal amaçlı üretime kazandırılabilir. Mera vasfı kazandırarak, hayvancılık için değerlendirilebilecek alanları ekonomiye kazandırmak istiyoruz. İş adamlarımızın bu alanlara ilgi duyarak, tarımsal üretimin içerisine dahil olmalarını bekliyoruz.”

Vali Şentürk, Bozüyük’ün Türkiye’nin çok önemli kavşağında bulunduğunu ve ekonomik potansiyelini de harekete geçirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Toplantı, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş’ın müdürlüğün yürütülen çalışmalar ve yapılması planlanan projeler hakkında sunum yapmasının ardından Bilecik ve ilçelerinin sanayi ve ekonomik gelişimi alanında değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.

Toplantıya, Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Koyun, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz ve üyeleri ile sanayici ve iş adamları katıldı.

“SANAYİCİ BULUŞMASI” BOZÜYÜK’TE YAPILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin