Sahip çıktığımızı zannederek kaybediyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düşmana karşı topyekün “Milli Kurtuluş Mücadelesi” hareketini başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının emaneti… “VATAN SİYASETİ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk gerçekleştirdikleriyle uyuyan bir milleti uyandıran; kimliksizleştirilmeye ve köleleştirilmeye çalışılan Yüce Türk Milletini asla taviz vermeyeceği özgürlüğüne kavuşturmuştur. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atarak Türk Gençliğine onurlu bir gelecek bırakmıştır. Bu gerçeklik, Mustafa Kemal Atatürk’ü anlayan, onun değerinin ve bilincinde olan Türk Gençliğinin yoluna ışık olmalıdır.

Yurdumuzun kutsiyetini taşıyan Genç nüfusunu vatan topraklarını savunmak amacıyla şehit vermiş Genç Cumhuriyet Türkiyesi, Kurucu kadronun birçoğu vatan savunmasında bulunmuş Paşalar… Kazandıklarını süper güçlerin birleşmesine rağmen “Masa’da kaybetmeyen” bürokratlar… Gerek iç gerekse dış politika da ağırlığını arttıran Genç Cumhuriyet Türkiyesi var.

Neden Genç Cumhuriyet Türkiyesi, Anadolu toprakları işgallerden kurtulmuş hür ve müreffeh seviyeye ulaşmak için heyecanlı, Gazi Meclise Yüce Türk Milleti inanıyor ve en önemlisi güveniyor. Devletçilik politikası doğrultusunda yatırımlar yapılıyor, sanayileşmeye önem veriliyor, en önemlisi milletin efendisi olan köylümüz baş tacı ediliyor. Çiftçim, sabah krediyi nasıl öderim, bugün mazot nasıl alırım yem fiyatlarında artış olmamıştır diye güne başlamıyor. Tohum yerli bu arada…  Yaşamış gibi anlatıyoruz o dönemleri çünkü hasret çekiyoruz. Siyasi kutuplaşmanın, yozlaşmanın ve kardeş kavgasının son bulmasını ümit ederek yaşadığımız için…

Maalesef Türk Gençliği artık geleceğini düşünemiyor. Düşünemediği için de zeki, çevik ve bir o kadar çalışkan ağabeylerimi, ablalarımı ve kardeşlerimi beyin göçüne kurban veriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiçbir şey öğretememişim diyerek Türk Gençliğine olan güvenini ve gerçekleşmesini arzuladığı ideallerinin nesiller boyunca devam ettirileceğini düşünerek “Cennet Vatanımızı” bizlere emanet etmiştir. Bizler ise sahip çıktığımızı zannederek ilerleyen yıllara rağmen gençliğe emanet ettiği ilkeleri kaybediyoruz.

O zamanlar Memleket vardı ve kardeşler arasında kavga yoktu bilhassa sağ ve sol ayrımı olarak nitelediğimiz tartışmalar dahi yoktu… Aralarında kavga sebebi olacak “babalarından miras kalan toprak davası ”da yoktu. Sarf ettikleri çabanın tek gayesi memleket ve milletti. İşte o dönemki ahval ve şeraitin şekillendirdiği Genç Cumhuriyet Türkiyesi…

Keşke Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin kurucu kadrolarının armağan ettiği yüzyılın gençleri olsaydık. Çünkü mirasçıları biziz diye söylemlerde bulunmamıza rağmen sahip çıkarken kaybediyoruz.

 

Sahip çıktığımızı zannederek kaybediyoruz
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Çok doğru noktalara dokunmuşsunuz. Kaleminize sağlık…

    Cevapla
  2. Çok doğru noktalara değinilmis,kaleme alanin eline sağlık…

    Cevapla
  3. 23 Ocak 2022, 09:07

    Atatürk’kün bize emanet ettiği cumhuriyet’i sonuna kadar muhafaza ve müdafaa edeceğiz.yoksa demokrasi’yi kaybederiz özgür olamağız……

    Cevapla
Bizi Takip Edin