Şahin: “Bilecik’i daha iyi tanıdılar”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen CHP’li İl Belediye Başkanları toplantısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP il belediye başkanları toplantısı, Bilecik’te 8, 9 ve 10 ekim tarihleri arasında belediye başkanı Semih Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bilecik’te 3 gün süren toplantıyla ilgili Haber228’e özel açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, 11 il belediye başkanının katılımıyla periyodik olarak toplantıları gerçekleştirdiklerini ve Bilecik’te gerçekleştirilen toplantının da diğerleri gibi verimli geçtiğini vurguladı.

Gerçekleştirilen toplantılarda tecrübe aktarımı, işbirliği ve sorunların çözümü konularına odaklandıklarını, ayrıca belirledikleri ana konu başlıklarına yönelik davet edilen uzmanlarca bilgi aldıklarını da belirten Başkan Şahin, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“GÖÇMENLERLE İLGİLİ BİLGİ ALINDI”

Tecrübelerimizi, eksiklerimizi ve fazlalarımızı birbirimize aktarıyoruz. Bunun sonucunda nasıl iş birlikleri yapabiliriz, hangi sorunlarımızı nasıl çözeriz içerikli toplantılar yapıyoruz. Bunun yanında Spesifik iki konu seçip her toplantılarımıza uzman akademisyenleri ya da tecrübeli isimleri davet ediyoruz. Bilecik toplantımızda 9 Eylül Üniversitesi’nden sosyoloji profesörü davet ettik ve göçmenlerle ilgili bize akademik bilgilerini sundu ve bizim illerimizde uygulayacağımız göçmen politikasıyla ilgili biz de kendimize harita oluşturduk, çok verimli geçti. Bunun dışında alternatif finansman kaynakları yaratma üzerine Türkiye’de de bu konuda başarılı olmuş Tepebaşı belediye başkanımız Ahmet Ataç beyi de davet ettik. Bu çerçevede toplantılarımızı daha verimli hale getirdik.

“BİLECİK’İN TANINIRLIĞINI..”

Bu işin bir fonksiyonu da şehrimizi diğer belediye başkanlarına tanıtmak ve onların vesilesiyle de diğer illerde de şehrimizin tanıtımını sağlamak. Bu konuda ağırlamayı ve bizim temsilimizin en mükemmelini yapmaya çalıştık. Bizim bu toplantılarımızda yine geleneksel olarak başkanlar değil, eşler organizasyon yapıyorlar. Bu sosyal kısmını da eşim Serpil hanım gerçekleştirdi. Giderken herkes çok memnun kalmıştı. Bundan sonra artık Bilecik’in tanınırlığını oldukça artırmış durumdayız ve önemli olan da bu.

Başkan Şahin’in eşi Serpil Şahin ise, Türklerin misafirlerine gereken ilgiyi gösterdiklerini, bu çerçevede Bilecik’in tanıtımı noktasında güzel bir çalışma yapma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“BUNLARI GÖSTERMEMİZ GEREKİYORDU”

Ekibimizle birlikte güzel bir çalışma yaptık. Bilecik tanıtılması gereken çok güzel bir yer. Gezilecek ve görülecek yerleri var, insanlarımız ona keza çok sıcaklar ve bunları göstermemiz gerekiyordu. Elimizdeki imkanları kullanarak ekibimizle birlikte güzel bir çalışma yapıp ürünlerimizi, yeni açılan kooperatifimizi ve mekanlarımızı tanıttık. Hem sosyalleştik, hem eğlendik, hem de sohbet edip birbirimizi tanıdık. Şeyh Edebali Türbesi, Pelitözü Göletimiz ve Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi ile yeni açılan kreşimizi ziyaret ederek akabinde Kooperatifimizde kadınlarımızın el emeği ürünlerini tanıttık. Hep birlikte güzel bir 3 gün geçirdik.

“BİLECİK’İ DAHA İYİ TANIDILAR”

Çarşı içerisinde dolaşarak esnafımızı ziyaret ettik ve yeni açılan Atatürk Parkı’mızda sohbetlerimizi yaptık. Bu anlar Belediye başkanlarını tanıyan insanların gelip sohbet etmesine ve fotoğraf çekilmelerine de vesile olmuş oldu. Çok mutlu ve keyifli zaman geçirdiklerine inanıyorum, çünkü görüşler hep o yöndeydi. Misafirlerimiz Bilecik’i daha iyi tanıdıklarını ve çoğu bilmedikleri şeyi öğrendiklerini söylediler. Bilecik’imizi tanıtmaya devam edeceğiz. Ayrıca bu süreçte çalışan ekibimiz büyük bir özveriyle emeklerini sergilediler hepsine çok teşekkür ediyorum.

Röportajımızın ayrıntılarını videodan veya haber sitemizden takip edebilirsiniz..


İLGİLİ HABERLER:

Şahin: “Bilecik’i daha iyi tanıdılar”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin