REKTÖR BEYDEMiR DÜNYA’DA 376, TÜRKiYE’DE iSE 1. OLDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Şükrü Beydemir, katıldığı Bilecik Arena programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“REKTÖR BEYDEMİR, 7 MİLYON BİLİM İNSANI ARASINDAN…”

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde hizmet vermekte olan Stanford Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği, 7 milyon bilim insanını kapsayan bir araştırmada, tıbbi ve biyomoleküler kimya alanında 80 bin 622 bilim insanı arasında dünyada 376. sırada yer alırken, Türkiye’de ise birinci sırada yer aldı.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rektör Beydemir, Türkiye’deki bazı bilim adamlarının da araştırmada kendi alanlarında dereye girdiğini belirterek, gençlere de tavsiyelerde bulunduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“YAPTIĞIMIZ İŞİ SEVEREK YAPALIM”

Bu araştırma tamamen bilim adamlarının bilgisi dışında. Bu araştırma bize herhangi böyle bir araştırmaya katılır mısın denmeden yapılan bir araştırma. Herhangi bir ödül vermiyor bilimsel bir araştırma. Benden ziyade Türkiye’de çeşitli branşlarda bilim adamları sıralamaya girmiş oldular. Bende Biyokimya alanında sıralamaya girmiş oldum. Gerçekten çok sevindim çünkü ülkem adına sevindirici. Gençlere şunu tavsiye etmek istiyorum; yaptığımız işi severek yapalım. Ben bugün rektörün yarın görevim bittiğinde Laboratuvarıma dönüp işlerimi yapacağım, hala daha yapıyorum.

ULUSLARARASI YAPILAN ÇALIŞMALAR

Sadece uluslararası öğrenci almak sizi uluslararası olmayı sağlamaz ama önemli bir ölçüdür. Hem yurt içinde hem yurt dışında çeşitli konular var. Bunlardan bir tanesi de “Erasmus Plus” programı. Biz buna üyeyiz ve öyle tahmin ediyorum ki 100’ün üzerinde anlaşmalarımız var. Pandemi öncesinde özellikle üniversitemiz bunu çok güzel kullanıyordu zaten. Bir öğretim üyesinin oraya gitmesi demek hem bilimsel hem de bilgi ve görgüsünü arttırmasıdır.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİĞİTLİĞİNE ADAYIZ

YÖK tarafından açıklanan ve çeşitli derecelendirme kriterlerine tabi tutulan bazı ödüller var. Biz “mekan erişilebilirliği”nde turuncu bayrak ödüllerini aldık ve buna 116 üniversite katılırken, biz Türkiye 2’ncisi olduk. Üniversitemizde bulunan hemen hemen bütün binalarımızda ve bölgelerimizde turuncu bayrağın sahibi olduk. Şimdi ise eğitimde fırsat eşitliğine adayız.

Diğer yandan, Rektör Beydemir’in dereceye girdiği bilimsel araştırmanın, ABD ve Hollanda’daki bilim insanları tarafından yapıldığı bilinirken, araştırma kapsamında bilimsel makale, yazar sayısı ve yazar sırası gibi kriterlerin, bilimsel etki endeksi kullanılarak değerlendirildiği belirtildi.

REKTÖR BEYDEMiR DÜNYA’DA 376, TÜRKiYE’DE iSE 1. OLDU
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 15 Ekim 2021, 22:43

    tebrik etmek lazım üniversitelere böyle rektörler lazım koltuğa oturunca tamam işler bitti artık rahatım diyenlerden ziyade bu çocuklar 10 yıl sonra devlete hizmet edecek iyi yetiştirmek lazım diye düşünmek lazım

    Cevapla
  2. 16 Ekim 2021, 19:14

    Böylelerine Kerameti kendinden menkul derler. Bırak bu sonucu başkaları açıklasın.

    Cevapla
Bizi Takip Edin