Reçine Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reçine ağaçların kendini dış etkenlerden korumak için salgıladıkları bir sıvıdır. Yapışkan özellikte bir maddedir. Çam sakızı olarak da bilinen reçine boyacılık, cila yapımı, hobi faaliyetleri vb. birçok alanda kullanılır. Doğal reçineler dışında bir de yapay reçineler vardır. Bu reçinelerin bileşenlerinde az miktarda doğal reçine bulunur. Epoksi reçine adı verilen bu reçineler yapıştırıcı maddelerden oluşturulur. Şeffaftır. İstenildiğinde boya ile renklendirilebilir. Yapıştırma gücü çok yüksek kimyasallardır. O yüzden en çok kullanılan reçine türüdür.

Reçinelerin Kullanım Alanları Nelerdir?

Reçineler hemen her alanda kullanılır. Yapı ve inşaat sektöründe mozaik zemin, döşeme tarzındaki dekoratif zemin kaplamalarında kullanılır. Otomotiv sanayi sektöründe kullanılır. Ahşap mobilya sektöründe mobilyaların yapıştırılmasında  kullanılır. Suya ve asitlere direnci yüksektir. Endüstriyel alanda kullanıldığı gibi sanatsal alanda  da sıklıkla kullanılır.

Küpe, tesbih, kolye yapımında epoksi reçine tercih edilir. Renklendirilebilir olması, farklı alanlarda farklı dekoratif ürünler ortaya çıkmasını sağlar. Fiyatları uygundur. Uygun fiyatlı ve kaliteli reçine satın almak ve ürünleri incelemek için https://www.guvensanat.com/epoksi-recine sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Reçine Nedir?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin