Polis ekipleri sokaktaki dostları unutmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Cumartesi ve Pazar günleri Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyor. “Siz evinizde kalın, dostlarımız bize emanet” sloganıyla sokak hayvanlarının ihtiyacına yönelik su ve mama ihtiyacını temin ediyorlar.

Osmaneli Emniyet Müdürlüğü ekipleri cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasında, ekiplerden biri mahalle ve sokaklarda denetim yaparken bir diğer ekip ise Koronavirüs salgını tehdidi sebebiyle alınan sağlık tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerin kapatılması ve vatandaşların sokağa çıkmasının sınırlandırılmasıyla birlikte besin kaynağı bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyor.

Ekipler, park, bahçe ve boş arazilere mama, et ve su bırakıyor. Özellikle köpek ve kedilerin  fazla olduğu noktalara mama ve su bırakan polis  ekipleri, COVID-19 virüs tehlikesinin yaşandığı bu günlerde kapları her gün birkaç defa doldurarak sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmalarını engelliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Komiser Yardımcısı Emirhan Pıçakcı, “Emniyet Müdürümüz Sn. Dr. Ali Özganın talimatları ile cumartesi ve Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında yapmış olduğumuz uygulamalar ile birlikte bir ekibimizin de kısıtlamalardan dolayı besin kaynağı bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına mama, et parçaları ve su vermemizi onları aç bırakmamamız konusunda talimatlar verdi bizde müdürümüzün talimatları doğrulusunda ilçede bazı yerlere sokak hayvanlarımızın yiye bileceği mama, et parçaları ve su bıraktık” dedi.

Polis ekiplerinin bu çalışması vatandaşlarca takdir görürken, bazı vatandaşlar balkonlara çıkarak polis ekiplerini bu duyarlı davranışlarından dolayı alkışladılar.

 

Polis ekipleri sokaktaki dostları unutmadı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin