Pokemon Nasıl Yakalanır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni pokemonlarınızı bol bol yürüyerek yakalayabileceğiniz gibi, Incense kullanarak ya da Pokemon Eggs’leri kuluçkaya yatırarakta yeni pokemonlara sahip olabilirsiniz.

 

Bol Bol Yürüyerek Pokemon Yakalayabilirsiniz.

İlk pokemonumuzu da seçtikten sonra yapacağınız şey yeni pokemonlar yakalamaya çalışmak olacak. Tabii bütün bunlar için bol bol yürüyüş yapmanız gerekiyor. Oyun gerçek zamanlı, gerçek lokasyonlarda yaşanan bir oyun olmasından ötürü yeni pokemonlar ya da yeni türler yakalayabilmek için farklı lokasyonlara gitmemiz gerekebilir.

 

Ayrıca etrafınızda yer alan pokemonları ekranın sağ alt köşesinde görerek, bu bilgilere göre çok uzaklara gitmeden de pokemon yakalayabilirsiniz. Pati izlerine göre yakınınızda bulunan pokemonları görebilir ve ona göre hareket edebilirsiniz. Eğer bir pokemonun altında bir pati işareti varsa bu pokemon size çok yakın demektir. İki pati bulunuyorsa biraz yürümeniz gerekebilir. Eğer üç pati bulunuyorsa bu pokemon için yürüyüşünüzü biraz daha uzatmanız gerekmektedir.

 

Oyunu açtığınızda bulunduğunuz bölgenin haritasını göreceksiniz. Bu haritanın ortasında da karakteriniz yer alıyor. Siz yer değiştirdikçe karakterinizde bu haritada yer değiştiriyor. Yakınınızda bir pokemona denk gelirseniz telefonunuz titreşiyor ve pokemonu haritada görüyorsunuz. Bundan sonra yapmanız gereken pokemona tıklamak ve poketopuyla isabetli bir atış yapmak.

 

Oyun içinde 2 farklı pokemon yakalama arayüzü bulunuyor. Bunlardan ilkinde pokemonu yakalarken kameranız açılıyor ve pokemon o an bulunduğunuz yerdeymiş gibi görünüyor. Oyuna gerçekçilik katmak için düşünülmüş bu durum, şarjınızın hızlı tükenmesinden başka bir işe yaramıyor. Bu nedenle pokemon yakalama sırasında ekranın sağ üst köşesinde bulunan AR tuşuna basarak bu modda çıkarak animasyon moduna geçiş yapabilirsiniz. Bu şekilde şarjınızı daha verimli kullanabilirsiniz.

pokemon-go-incense

Her Pokemon’nun bir türü bulunmaktadır. Çimen grubuna ait bir pokemonu çimenlik, ağaçlık bir bölgede rahatlıkla bulabileceğiniz gibi, su grubuna ait bir pokemonu da deniz ya da göl kenarında daha rahat bulabilirsiniz. Yürüyüşlerinizi bu kurala göre yaparsanız farklı pokemonları yakalama şansınız artacaktır. Ayrıca Pokemon Go veritabanının, Ingress oyunuyla aynı olduğu söyleniyor. Bu nedenle camilerin yanı sıra şehirlerin ünlü her noktasında caddeler olabilir, heykeyler olabilir, AVM’ler olabilir bu tarz yerlerde bolca Pokemon bulabilirsiniz.

 

Incense Kullanarak Pokemonları Daha Kolay Yakalayabilirsiniz!

Oyun başlarken size 2 adet Incense denen eşyadan veriliyor. Bu eşyalara Items kısmından ulaşabilirsiniz. Bu eşyaya tıkladığınız zaman 30 dakika boyunca karakteriniz etrafında pembe bir toz bulutu salınıyor ve pokemonlar karakterinizin yanına kendiliğinden geliyor. Tabii bu eşyayı geceleri kullanmanızda fayda olduğu söyleniyor. Zira gündüzleri ya da oyuncuların yoğun olduğu saatlerde pokemonlara ulaşmak zor olabiliyor.

Incense oyun başlarken size 2 adet veriliyor. Bunun dışında PokeStop’ları ziyaret ederekte bu eşyalara sahip olabiliyorsunuz.

Pokemon-Go-Eggs

Pokemon Eggs ve Egg Incubator

Petstoplara uğradığınız zaman iksir ve pokeballs dışında size zaman zaman yumurta da düşebiliyor. Bu yumurtaları çantanızda bulunan Egg Incubator vasıtasıyla kuluçkaya yatırabiliyorsunuz. Tabii yumurtaların çatlaması için uzunca bir süre yürümeniz gerekiyor. Yürümeden yumurtalar çatlamıyor. Ne kadar yürümeniz gerektiği ise yumurtanın altında yazıyor.

 

Tabii hemen aklınıza şu gelebilir. Araçla hareket ederken yumurtalar çatlıyor mu? Tabii ki hayır. Sistem insanın yürüyüş hızının üstünde bir hızla hareket edildiğini algılarsa yumurtaların kuluçka süresi duruyor.

 

Peki bu yumurtalar çatlayınca ne oluyor? Tabii ki pokemon çıkıyor. Bir pokemona bu şekilde de sahip olabiliyorsunuz.

 

 


POKEMON GO KLAVUZUMUZ:

-Pokemon GO Nasıl İndirilir?

-Pokemon GO Nasıl oynanır?

-Pokemon Nasıl Yakalanır?

-Pokeballs Nasıl Elde Edilir?

-Pokemonlar nasıl dövüştürülür?

-PokeCoin Nedir?

-Pokemon GO gereksinimleri nelerdir?

-Pokemon GO Plus nedir?


 

Pokemon Nasıl Yakalanır?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin