“Performans Değerlendirme” Sistemine Protesto

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, öğretmen performans değerlendirme sistemi ve eğitimciye yapılan şiddetle ilgili bir açıklama yaptı.

Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Selöz, sözleşmeli öğretmen atama uygulamasına yönelik eleştirileri dile getirmek, bazısı ölümle sonuçlanan şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

 

Selöz, “Millî Eğitim Bakanlığının, eğitimcilerin moral ve motivasyonunu bozacak, yüz yüze bakanları karşı karşıya getirecek, saygınlığını zedeleyecek performans değerlendirme sistemi taslağına ilişkin itirazlarımızı buradan haykırıyoruz. Öğretmenlere özgü bir performans sistemi oluşturma gayreti, eğitimin insan temalı bir ilişki ve iletişim hizmet alanı, insanı inşa etme zemini olduğu gerçeğini ıskalamayı beraberinde getirir” ifadelerini kullandı.

Şiddetin önlenmesi için ivedilikle tedbir alınması gerektiğini de ifade eden Selöz, “Eğitimcilerin terörün, hain darbe girişiminin ve şiddetin hedefi olması, eğitim camiasını umutsuzluğa düşürmeye başlamıştır. Son olarak, Patnos’un Aktepe köyündeki Yatılı Bölge Okulu Müdürü Yusuf Vural, bir öğrencinin kardeşi tarafından sırtından bıçaklandı. Şiddetin aileden sokağa ve çalışma ortamına kadar hayatın her alanında gözleniyor oluşu, sağlıksız bir gidişatı işaret etmektedir. Öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren yaklaşımlar ve politikalar, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir. Yaşanan mesleki erozyon öğretmeni savunmasız bırakmış, saldırılara açık hâle getirmiştir. Eğitim-Bir-Sen olarak, performans değerlendirmesi başta olmak üzere, öğretmenlik mesleğini değersizleştiren ve eğitimin sorunlarını derinleştiren uygulamalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

“Performans Değerlendirme” Sistemine Protesto
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. acaba neden? kimler hangi komisyonlarla hangi makamlara oturtuldu değil mi?

    Cevapla
  2. Geç kalınmış protestolar zamanında makam mevki adam yerleştirme düşünmeyip eğitime odaklanıp eylem yapma şimdi bağır olmuyor

    Cevapla
  3. 2 Nisan 2018, 21:28

    dürüst, namuslu işini iyi yapan hocalarımız üzerinize alınmayın
    diğerlerinin kontrolü iyi olur bence
    çok iyi uygulama
    bütün kurumlarda olması lazım

    Cevapla
Bizi Takip Edin