PDKS Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güvenlik sistemlerinin giderek daha fazla önem kazandığı günümüzde PDKS nedir, sorusunun yanıtı merak uyandırmaktadır. PDKS, personel devam kontrol sistemlerinin kısaltması olarak kullanılan bir ifadedir. Bu sistemler, çeşitli işletmeler tarafından personelleri kontrol etmek gayesiyle kullanılmaktadır. İşletme ve kurumlardaki personel sayılarının artışı personel devam kontrol sistemleri gereksinimini arttırmaktadır.

PDKS nedir, sorusunun yanıtı ise şu şekildedir: PDKS; parmak izi okuma cihazı, yüz tanıma sistemleri ve kartlı geçiş kontrol terminallerinden oluşan sistemlerdir. Bu sistemler günümüzdeki en etkili personel takip sistemleri olma özelliği taşımaktadır. Parmak izi okuyucu vb. sistemler, personel devam kontrol programıyla birlikte kullanılır. Böylece kolaylıkla personel takip işlemi gerçekleştirilmektedir.

Parmak İzi Okuyucu ve Yüz Tanıma Sistemi ile PDKS

İşletmelerde kullanılan personel takip yazılımıyla PDKS cihazları kullanarak personel takibi yapmak son derece kolay olmaktadır. Parmak izi okuma gibi personel takibinde kullanılan sistemler, el ile yapılan takibe kıyasla çok daha etkilidir. Üstelik el ile yapılan takip işlemleri ve hesaplamalar sırasında hatalar oluşabilir. Ancak parmak izi okuma sistemleri kullanılarak hesaplandığında asla hata söz konusu olmayacaktır.

Örneğin, bir işletmede 20 kişiden oluşan personel kitlesi bulunuyor olsun. Bu personellerin geliş ve gidiş saatlerinin hesaplanmasının yanı sıra mesailerinin ve buna göre maaşlarının hesaplaması gerekecektir. Bu da oldukça fazla zaman ve yüksek performans gerektirecektir. Fakat personel parmak izi okuyucu kullanımında bu süreç kolaylaşacaktır. Ayrıca olası bir hatanın önüne de geçilebilmektedir. Yani personellere eksik ya da fazla maaş ödemesi durumu söz konusu olmayacaktır. Bu bakımdan parmak izi okuyucu gibi sistemler büyük kolaylık sağlamaktadır.

Personel parmak izi okuyucu sistemleri hemen her sektörde büyük bir önem taşımaktadır. Bu bakımdan personel parmak izi okuyucu sistemi en yaygın şekilde kullanılan biyometrik sistemler arasındadır. Parmak izi okuma sistemleri aracılığıyla personel takip programını otomatik olarak kullanmak mümkün olmaktadır. Sistemin doğru çalışması için de PDKS sistem elemanlarından biri olan parmak izi okuma cihazı gerekli özellikleri barınmalıdır.

Parmak izi okuma, temelde bireyin parmak ucundaki alanın hassas şekilde taranması işlemini gerçekleştirir. Ardından yalnızca bireye özel olan bu verinin depolanması şeklinde çalışır. Parmak izi biyometrisi bireye özel bir yapıya sahiptir. Fakat aynı zamanda kopyalanabilir bir alan olma özelliği taşımaktadır. Sensormatic tarafından sunulan yüksek teknoloji personel parmak izi okuyucu cihazları sahte parmak izini tespit eder. Bunun için özel tasarlanmış parmak izi sensörü barındırmaktadır. Özel tasarım parmak izi sensörü sayesinde cihaza okutulan parmak izinin gerçek olup olmadığının kontrolü yapılır.

PDKS sistemlerinden biri diğeri de yüz tanıma sistemi olmaktadır. Bu sistem sayesinde personel takibi çok daha verimli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Sensormatic tarafından sunulan yüksek teknolojili yüz tanıma sistemi işletmelere önemli avantajlar sağlamaktadır.

PDKS Fiyatları

Konu yüz tanıma sistemi olduğunda yüz tanıma sistemi fiyatları hangi aralıkta diye de merak edilmektedir. Modern çağın en önemli ihtiyaçlarının başında gelen bu sistemler işletmelerin yükünü ciddi şekilde hafifletmektedir. Bu nedenle yüz tanıma sistemi fiyatları​​​​​​​, elde edilecek kâr göz önüne alınarak araştırılmalıdır. Aynı şekilde parmak izi okuyucu fiyatları da önem taşımakta ve merak uyandırmaktadır. Farklı bütçelere hitap eden ürünler için www.sensormatic.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Böylece yüz tanıma sistemleri ve parmak izi okuyucu fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ek olarak yüksek teknolojili PDKS fiyatları çok uygun fiyatlarıyla Sensormatic firması tarafından hizmetinize sunulmaktadır. Böylelikle çağın gereksinimi olan PDKS cihazlara kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Sensormatic sizi şaşırtacak PDKS fiyatları ile ilk tercihleriniz arasında yer alacak.

PDKS Nedir?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin