ÖZEL MOR MAVİ ETÜT MERKEZİ YENİ VE MODERN YERİNDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlimizde bir süredir eğitim hizmeti veren Özel Mor Mavi Öğrenci Etüt Merkezi, hizmet kapasitesini geliştirerek yeni ve modern yerine taşındı.

bilecik haberleri
Ertuğrulgazi Mahallesi Ünver Sokak’ta bulunan yeni yerine taşınan Özel Mor Mavi Öğrenci Etüt Merkezi için açılış törenine; Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Belediye Başkanımız Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış töreninde ilk olarak söz alan Özel Mor Mavi Öğrenci Etüt Merkezi Kurucusu Aliye Ayaz, Bilecik’teki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin gelişimi için hizmet verdiklerini belirtirken, “İlkokul ve ortaokul düzeyindeki tüm öğrencilere ve Bilecik’e katkı sağlamak için hizmet vermektir. Bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”EĞİTİME YÖNELİK YAPILAN BÜTÜN ÇALIŞMALARA ÖNEM VERİYORUZ”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, Özel Mor Mavi Öğrenci Etüt Merkezi’nin velilerin yetişemediği noktalarda öğrencilere büyük katkı sağladığını ifade etti. Eğitim alanında yapılan yatırımların önemine dikkat çeken Yağcı, şunları söyledi:
“Haftanın ilk gününde güzel ve özel bir olayı gerçekleştirmek için bir araya geldik. Gelişen dünya ve değişen şartlar her gün yeni çalışmaları gerekli kılıyor. Nesiller değişirken ihtiyaçları da değişiyor. Bazen biz büyükler yetiştirdiğimiz çocuklarımızın sorunları anlayamayacak noktaya geliyoruz. Amatör ruhun ötesine geçerek profesyonelleşmek ve uzmanlaşmak gerekiyor. Özel Mor Mavi Etüt Merkezleri, çözümünde tereddüt edilen konularda ailelerin yardımcı kuruluşu oluyorlar. Çocuklarımızı eğitim ve öğretim noktasında geleceğe daha iyi hazırlamak için onların sorunlarını çözmek için yapılan bir çalışmadır. Çocuklarımız için yapılan her çalışma çok değerlidir. Özel müteşebbislerimizin eliyle yapıldığında bir kat daha anlam kazanıyor. Bu anlamda Aliye Ayaz hanımefendi başta olmak üzere katkısı olan ve müteşebbis ruhunu eğitim hayatında ortaya koyan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu teşebbüsün hayırlara vesile olmasını, geleceğimiz noktasında önemli katkılar sağlamasını niyaz ediyorum.”
Belediye BaşkanıSelim Yağcı’nın ardından söz alan Vali Yardımcısı Mustafa Güney, etüt merkezlerinin işlevi hakkında bilgi verdi. Devletin son yıllarda eğitime daha çok pay ayırdığını kaydeden Güney, “Son zamanlarda devlet artık milli eğitime daha çok pay ayırıyor. Özellikle Milli Savunmanın bütçesini geçmiş durumda. Ama uluslararası rekabette bu bununla kalmıyor. Mesela dünyanın en gelişmiş ülkesi olan Amerika, net milli gelirinin yüzde 12’sine yakınını eğitime ayırıyor. Sadece devlet değil özel şahıslar, özel teşebbüs ve sivil toplum bu işe katkı sağlıyorlar. Dolayısıyla devlet ne kadar yatırım yaparsa yapsın bizim bir kısmımız eksik kalabiliyor. Ülkemizin uluslararası rekabette yerini alabilmesi için mutlaka özel teşebbüsün de işe el atması gerekiyor. Etüt merkezleri ne işe yarar kısaca onu hatırlatmak istiyorum. Çocuklarımız okuldan çıktıktan sonra en iyi ihtimalle eve gidiyorlar. İnternet kafeye takılanlar var, sokaklarda gezenler var, kötü alışkanlık edinenler var. Dolayısıyla biz istiyoruz ki çocuklarımızın hepsi bir spor yapsın, güzel sanatların bir branşıyla ilgilensin. Spor için Gençlik Spor Müdürlüğümüzün, kurumlarımızın imkanları var. Güzel sanatlarla ilgilenmek isteyenler için Halk Eğitim Merkezlerimizin kursları var.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Özel Mor Mavi Öğrenci Etüt Merkezi’nin yeni yerinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri ve misafirler etüt merkezini dolaştılar.
bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

ÖZEL MOR MAVİ ETÜT MERKEZİ YENİ VE MODERN YERİNDE
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin