Özel idare Gölparka El Attı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Pelitözü Gölpark’ta İl Özel İdare tarafından kapsamlı bir çalışma gerçekleşti.


Görevlendirilen personeller  ile başta Gölet’te oluşan kirliliğin giderilmesi çalışmalarına  hız veren Özel İdare  sağlıklı içme suyu temini,Elektrik sistemlerinin bakımı,yol yama çalışmaları,hafriyat kaldırma çalışmalarının yanısıra,Gölet çevresindeki Ormanlık alanlarda çeşitli incelemelerde bulunulduğu belirtildi.

İl Özel İdareden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bakım Personeli Görevlendirmeleri

Bu amaçla aciliyeti bulunan çim bakımları ve temizlik için çöp toplama faaliyetlerinden kalan 3 personel ile temizliği ve yeşil alan bakımı yürütülmeye başlanmıştır.

Sağlıklı İçme Suyu Temini

Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’ müzce sağlıklı içme suyu sağlamak amacıyla Bilecik Belediyesi tarafından iptidai olarak açılmış sondaj yerine eski su kaynağımızdan depoya su sevki sağlamak için arızalı olan pompaj sistemleri ve elektrik sistemi yapılmış ve sağlıklı su isalesi halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Elektrik Sistem Bakımları

Elektrik sisteminin eskimiş olması sebebiyle yıl içerisinde kesinti yaşanmaması için gece dahi tankerle su nakli yapılmış,arızalı sistemin bakım onarımı gerçekleştirilmiştir.

Yol Yama Çalışmaları

Bozuk çukurlaşmış ve içi zaman zaman su ile dolan tehlike yaratan ve yol konforunu azaltan yol çukurları Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yama çalışmaları ile sağlıklı hale getirilmiştir.

Yönetim Planı Oluşturulması

Gölet Yönetim Planı oluşturularak her bir birimimize görev dağılımı yapıldı. Çalışmalar yapılması istenildi. İşletmelerin ve vatandaşlardan gelen talepler aynı şekilde birimlerimize iletildi.

Hafriyat Kaldırma Çalışmaları

Yel Değirmeninin Bilecik Orman İşletme Müdürlüğünün talebi ve Valilik Makamının Oluru ile 775 Sayılı Kanunun 18. Maddesine İstinaden Bilecik İl Özel İdaresi tarafından yıkılmış ve çıkan hafriyat İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürlüğü tarafından kaldırılmıştır.

Hafriyatın kaldırılması konusunun, geç gerçekleşmesi sebebi, konunun mahkeme sürecinde olması dolayısıyla mahkeme tespiti yapılmasının beklenmesi olup sonrasında ivedilikle kaldırılmıştır.

Gölet İçi Temizliği

Yaklaşık 2 ay önce gölet içersinde beliren su bitkilerinin gölette hızla yayılması tarafımızca tespit olunmuş teknik personellerimizce temizliği için gerekli araştırmalar gerçekleştirilmiş ve amfibik bir araç ile temizliğinin yapılabileceği öngörülmüştür.

Temizlik çalışmalarının ekim ayı içersinde başlaması planlanmış olup, bunun için gerekli şifahi görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Göletten almış olduğumuz video ve fotoğraflar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile paylaşılmış ve aracın yapılacak çalışmaya uygun olduğu tespit edilmiştir.
İdaremizce resmi yazışma yapılarak talepte bulunulmuştur. Çalışmalar planlanan zamanda başlanılmıştır.

Gölet çevresindeki orman alanları incelemesi yapıldı.

Orman İşletme Müdürlüğü ile orman alanlarının planlanmasının ve mevcut geçmişte yapılan kamp karavan alanı ve Güney yaka WC ve Büfe yerlerinin kullanımı için mesire alanı statüsü oluşturularak İdaremize devri konusunda görüşmeler başlatıldı.

Aynı şekilde Kuzey yakada bulunan Orman alanlarının da İdaremize kazandırılarak ihtiyaç duyulan otopark, piknik alanları vb. ihtiyaçlar için İdaremize devri konusunda görüşmeler başlatıldı.

İmar ve Alt Yapı Çalışmaları DeğerlendirilmesiTalep edilen tuvaletler için imar planına uygun nokta tespiti ile orman alanı dışında yer seçimi yapılarak yapılması amacıyla çalışma yapılmıştır.Buna ilişkin meclisimizin takdirlerine sunulmak üzere müstecirlerin dilekçesi havale edilmiştir.

Müstecirler tarafından üst yapı yapım sorumluğu üstlenileceği ancak alt yapının İdaremizce yapılması talep edilmiştir. Alt yapı çalışması için terfili kanalizasyon sistemi ve fosseptik yapımı öngörülmüştür.

Göletle İlgili Çalışmalarda Son Durum

Birim Müdürlüklerimize ait teknik ekiplerimizle mevcut durum devamının iyileştirilmesi ile yeni yapılacak projeler üzerinde değerlendirme çalışmaları devam etmektedir.

 

Özel idare Gölparka El Attı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. koca yaz geçti halbuki burası ne zaman özel idareye geçti haber konusu olunca mı evet haber olunca

    Cevapla
Bizi Takip Edin