“Osmanlıyı Tanımak İsteyenlerin Söğüt’e Gelmesi Lazım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk başkanlığında 738. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri öncesi toplantı gerçekleştirildi.

Vali Şentürk, Hamidiye İdadisinde Kaymakam Murat Öztürk, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve Belediye Başkanı İsmet Sever ile ilgililerin katıldığı toplantıda, geçmiş yıllarda yapılan şenlikler hakkında bilgi alarak, Bileciklilerin şenliklerde misafir olarak değil ev sahibi olarak katılım sağlaması gerektiğini söyledi.

 

Bileciklilerin sahiplenmesi gerektiğinin altını çizen Vali Şentürk, ”Halkın katılmadığı etkinliğin bir anlamı yok. Kendi örfünü sahiplenmesi gerekir. Vatandaşın katılımını öne çıkarmalıyız. Bu geleneği yaşatacak olan bu yörenin insanıdır. Bin yıllık tarihimizde en önemli geleneklerimizden sürdürülen etkinliklerden birisi. Yöresel katılımı güçlendirmeliyiz. Örf ve geleneklerimizi bu yörede yaşayan gelecek kuşaklar yaşatacak.” dedi.

Söğüt’ün bir Osmanlının bir cihan imparatorluğunun dünyaya tanıtılacağı bir yer olması gerektiğini vurgulayan Vali Şentürk, dünyaya açılan kapının burası olduğunu ve Osmanlıyı tanımak isteyenlerin Söğüt’e gelmesini istedi.

 

Daha sonra Vali Şentürk ve beraberindekiler Belediye Kapalı Spor Salonunda, ”Çanakkale savaşları gezici müze” sergisini gezerek, sergi yetkili Cengiz Yürükaslan’dan bilgi aldı.

“Osmanlıyı Tanımak İsteyenlerin Söğüt’e Gelmesi Lazım”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin