Osmaneli’nde engelli gençler için asker eğlencesi düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde temsili olarak bir gün askerlik yapacak engelli gençler için kına eğlencesi gerçekleştirildi.

Osmaneli Engelliler Dayanışma ve Yardımsevenler Derneği, 16 Mayıs Pazartesi günü Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda vatani görevini yapacak engelli gençler ve ailelerini bir düğün salonundaki kına gecesinde buluşturdu.

Dernek Başkanı Özden Karip ve asker aileleri, gençlerin avuçlarına kına yaktı. Gençler, aileleriyle türkü söyleyip gönüllerince eğlendi.

Karip, programda yaptığı konuşmada, ilçeden 4 engelli gencin bir günlüğüne silah altına alınacağını bildirdi.

Engelli bireylerin vatan savunmasında en ön saflarda olmayı istediklerini belirten Karip, bu tür etkinliklerin onlar için önemli olduğunu dile getirdi.

Genelkurmay Başkanlığının başlattığı uygulama ile yılda bir kez bir günlüğüne engellilerin asker olduğunu hatırlatan Karip, “Engelli vatandaşlarımız çeşitli engellerinden dolayı askerlik vazifelerini yerine getiremiyor ancak bu uygulama ile her yıl onların bir gün de olsa askerlik günü oluyor. Gidip vatani görevini yapıyorlar. Onun öncesinde biz de böyle bir etkinlik düzenledik.” diye konuştu.

Program sonunda Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, gençlere günün anısına hediyeler verdi.

Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş, Belediye Başkanı Münür Şahin’in eşi Tomris Gedik Şahin, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevcan Alkuş ile diğer davetliler katıldı.

                       

Osmaneli’nde engelli gençler için asker eğlencesi düzenlendi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin