OSMANELİ’NDE BUĞDAYLARIN HASADINA BAŞLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Osmaneli İlçesinde Döver-biçerler ile yapılan buğday hasadı çiftçinin yüzünü az da olsa güldürdü.

Buğday hasadı yapan çiftçileri tarlada ziyaret eden Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur “ Selimiye köyümüzde Döver biçerler ile yapılan arpa, buğday biçimleri devam ediyor. Döver biçerlerin köyümüzde 2-3 günlük bir işleri kaldı. Daha son döver biçerler başka köylerde arpa, buğday hasatlarını yapmaya devam edecekler. Bu seneki verimler Yağmurun 1 ay kadar geç yağmasından dolayı arpa ve buğdaylarda bu sene sulak arazilerde verim güzel ancak kurak olan arazilerde verim biraz düşük tabi biz Ziraat odası olarak İlçemizde arpa ve buğday alımı yapan tüccarlarımızı denetleyerek çiftçimizi mağdur etmemeye çalışıyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisinin açıkladığı fiyattan tüccarlarımızın da almaları için gerekli denetimlerimizi yapıyoruz, her zaman çiftçilerimizin yanındayız ve yanında olmaya gayret edeceğiz. İlçemizde bu sene yaklaşık 3 bin ile 3bin 500 ton arası arpa, buğday hasadı bekliyoruz. Çiftçilerimizin bol bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum” dedi

Çiftçi Hüseyin Uğur ise “Belediye Halinde bu yıl arpa buğday alımı yapan iki tüccarımız bulunmakta bende bir tüccarımızla anlaşarak haşatını yaptığım buğdayımı teslim etmeye geldim.  Bu sene kurak yerlerin verimleri düşük sulak olan yerler ise gayet güzel verimliydi. Bu seneki arpa, buğday fiyatlarından memnunuz” dedi.

Çiftçi Burhanettin Özmen “ Bu sene Yağmurun geç gelmiş olmasına rağmen haşatını yaptığımız arpa ve buğdayların verimi güzel fiyatları geçen yıla göre biraz daha güzel Buğday 6 Türk Lirası arpa ise 5 lira 25 kuruştan gitmektedir. Belediye Halimizde iki toptancı var onlara götürüp haşatımızı teslim ediyor paramızı peşin alıyoruz” dedi.

Belediye Halinde Arpa ve Buğday alımı yapan firma yetkilisi İsmail Ceyhan” Bizim Belediye Halinde almış olduğumuz arpa ve buğdayların parasını çiftçilerimize peşin olarak veriyoruz. Buğdayın rekolte durumuna göre 5.80 ila 6 tl ye kadar alıyoruz. Artı Çiftçilerimize destekleme alabilmeleri için fatura veriyoruz KDV yi de biz ödüyoruz Çiftçilerimizden kesmiyoruz. Yağmurun bu sene geç yağması çiftçilerimizi biraz rekolte bakımından mağdur etti ama yine de güzel sayılır. Çitçilerimize bol bereketli sezon dilerim” dedi.

Tüccar Gökhan Kaygısız “ Bu sene kurak yerlerde dönümüne 200 ila 300 kilo verirken sulak olan arazilerde ise 700 ila 720 kilograma kadar çıkıyor. Buradaki tüccar arkadaşlar ile yaptığımız istişare göre bu yıl İlçemiz Osmaneli de yaklaşık 3 bin ila 3 bin 500 tona kadar arpa buğday çıkar diye düşünüyoruz. Bizim almış olduğumuz fiyat taban fiyattır. Devletimiz 6.50 tl olarak açıkladı. Bizim alışımız buğdayın durumuna göre belirliyoruz çiftçilerimizi mağdur etmemeye çalışıyoruz” dedi.

           

OSMANELİ’NDE BUĞDAYLARIN HASADINA BAŞLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin