Osmaneli’nde 200 bin kekik fidesi toprakla buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Teke Yöresi Yörük Türkmen Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneğince Osmaneli ilçesinde 200 bin kekik fidesi toprakla buluşturuldu.

Dernek Başkanı Havvali Özdemir Şahin, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen “Lavanta Kokulu Teke Yöresi Projesi” kapsamında Osmaneli’de 5 bin lavanta fidesi diktiklerini hatırlattı.

İki yıl önce kurulan derneğin faaliyet ve projelerine devam ettiğini belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı:

Amacımız, dernek olarak farklı ürünler üretmek ve projeler hazırlamak. Proje kapsamında, istihdam ettiğimiz kadınlara lavanta ve kekik dikimi ile ilgili eğitimler verdik. Bölgede ekonomik getirisi olan alternatif tarımsal ürünlerin tanıtılmasına ve yetiştirilmesine katkı sağlıyoruz. Yöremizi tanıtmak, kültürümüzü yaşatmak adına her türlü çalışmaya devam ediyoruz. Bilecik bölgesinde yaygınlaştırmak ve geliştirmek için üyelerimizle birlikte 200 bin kekik fidesini Osmaneli Belediyemizin tahsis ettiği yerde toprakla buluşturduk.

Şahin, projeye destek veren Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan’a teşekkür etti.

   

Osmaneli’nde 200 bin kekik fidesi toprakla buluştu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin