Osmaneli Sanayide Talep Patlaması Yaşanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde sanayi parselleri büyük ilgi görürken, firmalar yatırım için ilçeyi tercih etmeye başladı.

Osmaneli OSB teşviklerinden de yararlanacak sanayi parselleri, özellikle lojistik acıdan çok avantajlı. Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Gemlik YHT ve YHT taşımacılık hattı yatırımının hızlanması, Gemlik Limanına yakınlık ve de Yerli Otomobil Fabrikasının Gemlik Körfezine kuruluyor olmasıyla bir anda ilçedeki sanayi parsellerinde talep patlaması yaşıyor.

Çelik Kontstrikson alanında faaliyet gösteren “GİB Gelişim İnşaat Limited Şirketi” 10.500 m2 ve Prefabrik yapı alanında faaliyet gösteren “Yüce Yapı Limited Şirketi” 12.500 m2 sanayi parseli satın aldı.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı acıklamada;”Değerli sanayicilerimize yatırımları için Osmaneli’yi sectikleri için tekrar teşekkür ediyoruz. Yeni yatırımcılar ve yeni yatırımlar ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Münür Şahin;”Sanayi Parsellerimi kurmakla ne kadar önemli bir karar vermiş olduğumuz bu günlerde çok daha iyi anlaşılıyor.Sanayi Parsellerimizde yeni yatrımlar yükselirken adeta son 6 aydır talep patlaması yaşıyoruz.Osmaneli Belediyesi her kararı ve her projesi ile örnek alınan belediyedir.Kurduğumuz her tesis,yapmış olduğumuz her yatırım bizleri geleceğe daha büyük umutlarla taşımaktadır.İlçemizde bir taraftan yaşam kalitesini arttıran bir cok yatırımı gercekleştirirken,Tarımda çiftcimize değer katacak yeni tesisleri inşa ettik,Turizmde yeni bir Safranbolu,yeni bir Beypazarı oluyoruz.Yıl sonuna kadar hizmete sokacağımız 15 adet konakla BEBKA destekli iki projemizide tamamlamış olacağız.

Osmaneli cevre il ve ilçelerin tesislerinden yararlandığı önemli bir merkez oldu. BEBKA ve İstanbul Üniversitesi destekleri ile yapmış olduğumuz Prof Dr. Yunus Söylet tesislerinde artık doluluk oranına eriştik. Resteurant ve yöresel ürün mağazamızdan istediğimiz karlılığı sağlıyoruz.İçmeler Tesislerimizden tüm maliyetler düşüldükten sonra 500.000 TL civarında karı 2020 yılının ilk 9 ayında sağladık.Yıl sonuna kadar elde edeceğimiz kar 600.000 TL civarında olacak.Bazı kardeşlerimizin yaratmak istedikleri bilgi kirliliği bir müslümana yakışmayacak boyutta. Ne diyelim dilin kemiği yok,Allah onları isllah etsin. Sadece hafta sonları tesislerimizi ziyaret etseler yoğunluğu ve gerçek durumu görebilirler. İçmeler tesislerimizde yoğun konaklama talebini karşılamak için yatak kapasitesini 100 den 200 kişiye iki yıl içinde çıkaracak yeni yatırımları yapıyoruz.Tesislerimiz hamamları,yüzme havuzları ile önemli bir değerimiz ve karlı bir yatırımımız olmayı sürdürecek.

Osmaneli Belediyesi olarak resterasyonunu tamamladığımız 3 konağı otel olarak hizmete aldık ve %80-%90 doluluk oranı ile otellerimiz hizmet veriyor. Resterasyonu tamamladığımız konaklardan birini kadın girişimciler kooparatifi olarak kullanıyoruz.Bir konağımızı müze olarak hizmete açtık. Yine bir konağımızı misafir ağırlama ve toplantı,eğitim merkezi olarak kullanıyoruz.Yıl sonuna kadar tamalayacağımız konaklardan 7 adeti iş geliştirme merkezi,2 adeti Gençlik Merkezi,1 adeti Tapu ve Kadastro, 3 adeti BŞEÜ Aşçılık ve Pastacılık okulu, olarak kullanılmaya başlıyacak.Osmaneli Belediyesine bizim dönemimizde değişik fonlardan sağladığımız hibe ve desteklerle 35 adet konak kazandırdık.Bu yıl tamamlanacak resterasyonlar sonrası 10 adet daha restore edecek konağımız kalacak. Onları da iki yıl içinde restero ederek hizmete açcacağız.

Osmaneli Belediyesine kazandırdığımız 35 adet konağın bugünkü piyasa değeri 25.000.000 TL civarında.Osmaneli Belediyesinin varlıklarını arttırarak ilçemizin geleceğini garanti altına aldık.Bugüne kadar Osmaneli Belediyesine satın alma yolu ile 150.000 m2 arsa kazandırdık.Osmaneli en az borcu olan,ama en cok gayrimenkule ve varlığa sahip Türkiye de örnek belediyedir.Bir yılda sadece BEBKA Projeleriyle 4.000.000 TL hibe destekli projeyi ilçemize kazandırdık.Osmaneli Belediyesini özel sektör mantığı ile yöneten profosyonel belediye başkanı ve çok yetenekli belediye yöneticileri var.Osmaneli halkı bunu biliyor ve seçimlerde bunu gösterdi. Allah’ın yardımıyla halkımızın destekleri ile Osmaneli’yi çok daha ileriye taşıyacağız.Birileri konuşacak,biz Osmaneli de yükselişi ve büyümeyi sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Osmaneli Sanayide Talep Patlaması Yaşanıyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 17 Ekim 2020, 20:18

    Gerçekten takdir edilesi, hem sanayi hem turizm açısından. Merkez ilçe olarak imreniyoruz, en önemli tarihi değerlerden Edebali Vadisinde bulunan imarethane restore edilemezken Edebali vadisi için hiçbirşey yapılamazken Osmanelide kaç tane konak restore edilip turizme kazandırılıyo gerçekten tebrik etmek lazım helal olsun, merkez ilçeye ne zaman turizm açısından bir proje yapılacak çok merak ediyoruz.

    Cevapla
Bizi Takip Edin