Osmaneli Medetli Kavunu Almanya Pazarında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediyesi tarımda yaptığı bakanlık onaylı Hal Kompleksi ile “Medetli Kavunu”nu Almanya’ya ihraç etmeye başladı.

İlçede tarım konusunda faaliyet gösteren ve Osmaneli Belediyesi Hal Kompleksinden yerlerini alan şirketler, ziraat mühendisi Serkan Karyağdı’nın da destekleri ile Medetli Kavununu Almanya’ya ihraç etmeye başladı.

Almanya’nın Nürnberg haline direkt olarak Osmaneli Belediyesi Hal Kompleksinden paketlenerek haftada 12 bin kilogram Medetli Kavunu ihraç edilecek.

Ziraat Mühendisi Serkan Karyağdı “BİG5 Limited Şirketiyle” Almanya’ya FreshFarm gmbh şirketinin yıllık 2 bin 400 tonluk talebi karşılamaya çalışacağını belirterek, aynı şirketin Osmaneli Ayvası talebi içinde üreticilerle görüştüklerini ve ihracat sayesinde ilçenin tarımı ile çiftçiye büyük bir Pazarı çok iyi fiyatla kazandıracaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Münür Şahin ise tarıma büyük katkısı bulunan Karyağdı’ya teşekkür ederek, söz konusu gelişmelerle ilgili “Bu yıl koronavirüs dönemini fırsata çeviren ve bir önceki döneme göre %20 daha fazla tarımsal ürün üreten çiftçimizin yüzü gülüyor.Satış fiyatlarının istenilen seviyenin üzerinde olması nedeniyle inşallah çiftçimiz sezonu güçlenerek geçecek. Tarımda yaptığımız yatırımların çiftçimize olumlu etkisini görmekten mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

Osmaneli Medetli Kavunu Almanya Pazarında
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin