Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 1 Mayıs Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm çalışanlarımız için kutlu olsun.Çalışanların sendikal haklarının her zaman destekcisiyiz. Sendikalaşma işverenler içinde büyük kolaylık ve güvencedir. Zira sendikalar üyeleri işçileri kadar işyerini de korumak durumundadır.
1980 öncesinin ideolojik sendikalaşma işverenler üzerinde hala etkileri giderilmemiş bir çekince yarattı.O dönemlerde hak aramaktan ziyade ideoloji ağırlıklı yapılan sendikacılık sonucu bir çok işyeri de kapanmıştı.Ama bunların tümü geride kaldı.
Günümüzde sendikalar iki tarafında haklarını korumak gerektiğinin bilincinde.O yüzden artık sendikalaşmayı işverenlerin teşvik etmesi ve işyerinde çalışma barışını temin etmesi gerekir.
Osmaneli Belediyesi olarak sendikalaşmanın sonuna kadar destekcisiyiz.
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI NEDİR?
1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de ilk kez 1923’te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan’ında, “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM’de kabul edilen 5892 sayılı yasanın, 27 Nisan 2009’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile, 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.
1977 DE KANLI 1 MAYIS DARBEYE ZEMİN HAZIRLAMAYDI.
Kanlı,1 Mayıs 1977 günü İşçi Bayramı’nı kutlamak üzere çeşitli illerden İstanbul’a gelenler ile birlikte yaklaşık 500 bin kişi Taksim Meydanı’ndaki kutlamalara katıldı.Katılımın yüksek olması sebebiyle kortejlerin alana girmesi uzun sürmüş, konuşmalar da uzamıştı. Saat 19.00 sularında dönemin DİSK genel başkanı Kemal Türkler konuşmasının sonuna geldiğinde etraftan silah sesleri duyulmaya başlandı. Sular İdaresi binasının üstünden ve meydandaki otelin çeşitli katlarından açılan bu ateş sonucu insanlar panik halde kaçışmaya başladı, kısa bir süre içinde Intercontinental Oteli’nin (Bugün The Marmara Oteli) de üst katlarından da ateş açıldı.
İnsanlar panik halde kaçmaya çalışırken polis de ses bombaları ve panzerlerle kalabalığa müdahale etmeye başladı. Kalabalık, kaçmak için özellikle Kazancı Yokuşu’na yöneldi ancak burada bulunan bir kamyonun yolu tıkaması yığılmaya ve buna bağlı ezilmelere sebep oldu. 28 kişi ezilme ya da boğulma nedeniyle, 5 kişi silahla vurulma nedeniyle, 1 kişi de panzer altında kalarak toplamda 34 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 130 kişi de yaralandı.
Bugün geldiğimiz noktada geçmişten dersimizi alarak hareket etmeliyiz.Birlik ve beraberlik içinde tüm çalışanların sendikalı olduğu ortamları desteklemeliyiz.Unutmayalım ki EMEK her zaman SERMAYE den daha değerlidir.
Saygı ve sevgilerimle,
Ymm Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 1 Mayıs Mesajı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin