Orhan Uğur: “Çiftçimiz verilen sözün tutulmasını bekliyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Uğur, Osmaneli’nde zeytin üretimi yapan çiftçilerin, su sıkıntısı çektiği ve söz verilen sulama sisteminin yapılmasını beklediğini söyledi.

İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Uğur, Osmaneli’nde Camikebir mahallesi Hasan abdal, Ay yeni, çakal dere ve kızıl üzüm mevkilerinde zeytin üretimi yapan yaklaşık 200 çiftçinin sulama sistemi ihtiyacı olduğunu, 2020 yılında Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in belediye tarafından yapılacağı sözünü verdiğini ancak halen çalışma başlatılmadığını iddia etti.

Zeytin ağaçlarının kurumaya yüz tuttuğunu ve su olmadığı için verim kaybı yaşandığını dile getiren Uğur, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Zeytin üreticilerimiz belediye başkanının verdiği sözü tutmasını bekliyor ilçemiz Camikebir mahallesinde bulunan susuz zeytin üretimi yapan çiftçilerimizin yıllardır talep ettikleri ve belediye başkanı Münir Şahin’in söz verdiği sulama sisteminin yapılmasını bekliyor.

İlçemiz Camikebir mahallesi Hasan abdal, ay yeni, çakal dere, ve kızıl üzüm mevkilerinde bulunan genellikle zeytin üretimi yapan 200 çiftçimizin su taleplerine Osmaneli belediye başkanı 2020 yılının nisan ayında işi bitireceğim diyerek söz vermesinden bugüne 2 yıl geçti her işi ben yaparım diyen başkanın sözü havada mı kalacak, çiftçilerimiz merak etmekte. Çiftçilerimiz Kendi imkanlarıyla başlayacakları bu işi başkan siz uğraşmayın ben 2020 yılı Nisan ayında size söz veriyorum yapacağım diyerek vatandaşları oyaladı, vatandaş mülki amiri sıfatındaki belediye başkanına güvenemeyecekse kime güvenecek.? Ülke genelinde iklim krizi sebebiyle ağaçlar kurumaya yüz tutmuştur su olmadığı içinde çok büyük verim kaybı yaşanmaktadır üreticilerimiz belediye başkanı sözünü tutmayacaksa valilik ve il özel idaresi’ne başvuracak.”

Orhan Uğur: “Çiftçimiz verilen sözün tutulmasını bekliyor”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin